我家的新成員糯米糍,喜歡人家叫她米糍 (讀音: mic chi)
請大家多多指教

兔兔同萌 老友鬼鬼 躲躲兔
卡卡KaKa`; 2012-5-23 06:51:22 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-23 12:33 PM
唔使簡公司,佢自己有物流公司幫佢送貨架,EMS唔係寄件咩?你可以用旺旺問下佢,送到上屋企運費幾多,佢計完會 ...

一個籠人仔368,為返港紙4xx;我買埋其他野米差吾多600人仔有找..
jolly jp88個隻款我見過其他hk鋪都賣成差吾多700.我系阿里旺旺問過其他賣家..呢間最平.
我而家買左淘點...但吾識充值
月野兔 2012-5-23 07:01:56 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-23 08:08 AM
吾該哂,好詳細!
姐系大陸賣D草同HK一樣?不過卡卡有排都未食完D草..成箱OXBOW+一包果樹草40OZ.{:3 ...

大陸d 草我唔敢講, 不過我都係會睇間店既信用同埋d 買過既人寫既評價先買... 因為我就算0係艾粒果度睇, 都一樣見倒有d 草係黃黃地既. 可能真係同季節有關啦...
上兩次買返黎ALEX既提草都OK, 幾香, 都綠, 但 alex既苜蓿草就有d 黃, 而且勁長, 不過都香, 糯米糍都好鍾意食...
其他牌子個店主都話冇貨, 未有得試..

果樹草我未俾糯米糍食過呀, 依家暫時都淨係俾提摩西草同苜蓿草同糧(oxbow 幼兔糧 + dr bunny 高蛋白幼兔糧)佢食咋!

你一次過買咁多草, 你會點存放呢? 我唔敢買太大包, 驚放得兩放就變黃同走晒味...
唔記得提你, 落訂單之前真係要聯絡左店主睇下係咪真係有貨先, 因為佢店寫果d 貨存係流既...
月野兔 2012-5-23 07:05:54 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-23 08:09 AM
寄貨咁快黎?但系幾點送到?因為我6點先放工,最快6點半先返到屋企...我搵搵先!
不過佢冇我想買既籠 ...

我叫佢揀最平既飛豹快遞, 首公斤15蚊, 之後每公斤5蚊...
間速遞係保證第二日下晝五點前送到既... 所以我係叫佢地送去我office, 我自己拎返屋企既...
兩次都係中午左右就到左...
不過你都要留意返間店係幾點發貨既, 如果係上晝發貨, 你下晝落單就要等多一日...
我買開果間就係下晝發貨既, 所以我上晝落單第二日就到..
月野兔 2012-5-23 07:06:49 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-23 12:28 PM
好過自己攞,計埋運費都平過香港買呀...運費只係65人仔渣..

65 蚊人仔, 件貨幾重呢?
係咪一日就到?
月野兔 2012-5-23 07:16:30 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-23 06:51 PM
一個籠人仔368,為返港紙4xx;我買埋其他野米差吾多600人仔有找..
jolly jp88個隻款我見過其他hk鋪 ...

600人仔有找係計左運費未架? 運費係成個訂單既總重計架! 所以一次過買幾件野會平過你逐件買...

入淘點的話, 你要有支付寶account, 然後開淘點account, 再將你個支付寶同淘點link埋佢... 之後就揀充值囉, 通常幾乎即時就入倒架喇...
我先前呢度都搞左好耐, 最後我要另外開過個支付寶account先入倒... (用原本跟淘寶一齊開果個支付寶成日login唔倒, 所以另外開過個)

其實你有中銀卡的話, 可以唔駛用淘點... 直接用快捷支付黎錢架, 不過要收手續費 3%, 但依家promotion半價手續費, 即係1.5%...
卡卡KaKa`; 2012-5-23 07:55:48 PM
月野兔 發表於 2012-5-23 07:01 PM
大陸d 草我唔敢講, 不過我都係會睇間店既信用同埋d 買過既人寫既評價先買... 因為我就算0係艾粒果度睇,  ...

我分系D袋一袋袋裝住D草草...我問左了,吾該哂你!
卡卡KaKa`; 2012-5-23 07:57:03 PM
月野兔 發表於 2012-5-23 07:05 PM
我叫佢揀最平既飛豹快遞, 首公斤15蚊, 之後每公斤5蚊...
間速遞係保證第二日下晝五點前送到既... 所以我 ...

我問緊..吾該你提醒
卡卡KaKa`; 2012-5-23 07:58:40 PM
月野兔 發表於 2012-5-23 07:16 PM
600人仔有找係計左運費未架? 運費係成個訂單既總重計架! 所以一次過買幾件野會平過你逐件買...

入淘點的 ...

600人仔有找AH!...我岩岩整好了,要關哂D網重開先得...我有中銀卡,不過都買左淘點了..
卡卡KaKa`; 2012-5-23 09:45:11 PM
巳下單了,賣家話可以星期六收到貨.
月野兔 2012-5-24 09:12:56 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-23 09:45 PM
巳下單了,賣家話可以星期六收到貨.

咁咪好囉! 記得要驗貨, 籠個底係膠既, 運送途中壓爛一d 都唔奇, 就算我地0係香港買, 開箱果時都有機會係爛既, 何況係大陸淨送一件落黎呢( 我地0係艾粒買籠果時都開中左個爛底盤既 )..

你0係邊間店買呢? 運費點計?
卡卡KaKa`; 2012-5-24 06:43:47 PM
月野兔 發表於 2012-5-24 09:12 AM
咁咪好囉! 記得要驗貨, 籠個底係膠既, 運送途中壓爛一d 都唔奇, 就算我地0係香港買, 開箱果時都有機會係 ...

其實今日下午巳經打黎送到,但屋企6點未有人住,所以聽日收貨.
我系買籠+水樽+TOLIET=總運費系$61人仔.直接送到上黎.琴晚落單.今日收到,但系間送貨公司話6點前送貨.
間野既網址我系發消息比你!
我叫左我老豆聽日收貨.好,吾該哂你.我估未必真系咁好彩開到爛.如果真系爛退貨?
月野兔 2012-5-26 10:47:23 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-24 06:43 PM
其實今日下午巳經打黎送到,但屋企6點未有人住,所以聽日收貨.
我系買籠+水樽+TOLIET=總運費系$61人仔.直接 ...

個籠如何呢?
果間店似乎都ok喎, 有皇冠既都比較信得過...
卡卡KaKa`; 2012-5-26 02:24:04 PM
月野兔 發表於 2012-5-26 10:47 AM
個籠如何呢?
果間店似乎都ok喎, 有皇冠既都比較信得過...

有版底膠版折吾到..點算好..系米要搵D野墊住佢?
http://petkd.net/forum.php?mod=v ... id=22064&extra=
其實第日曼就收到貨.我就吾到時間.最快6點鐘放.都要6:20先叔到屋企.岩岩頭先14:00先送黎.
月野兔 2012-5-27 11:51:26 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-26 02:24 PM
有版底膠版折吾到..點算好..系米要搵D野墊住佢?
http://petkd.net/forum.php?mod=viewthread&tid=22064&e ...

糯米糍個籠個底冇窿既, 廁所先係咁... 唔知.. 天氣熱墊幾塊散熱板得唔得? 或者草墊?
我地乜都唔墊... 因為之前我地鋪紙碎, 但糯米糍推開晒d 紙碎, 就咁訓散熱板同膠籠底...
所以我地之後就唔鋪野囉.. d 紙碎淨鋪廁所下面
你個籠冇草架? 你係咪就咁放d 草0係籠度俾卡卡食?

你都住得好近喎.. 感覺好似返太古坊住康怡附近咁...

卡卡KaKa`; 2012-5-27 07:45:23 PM
月野兔 發表於 2012-5-27 11:51 AM
糯米糍個籠個底冇窿既, 廁所先係咁... 唔知.. 天氣熱墊幾塊散熱板得唔得? 或者草墊?
我地乜都唔墊... 因 ...

我之前就放散熱板系底(中間個位)..,之後一邊個廁所(左邊)有少少位紮住塊板,因為卡卡有時會咬開塊板!之後另外一邊(右邊)放冰種..草墊.而家新籠先有用,因為個籠塊豬仔板除吾到..我之前個籠就會放.Carefresh 最普通個隻.之前BODY CHECK.個醫生介紹會呢隻..吾好用木康.冇草架,遲下再買,買埋玩具.D草系就咁放系籠入面..
我系住小西灣

快速發帖