有冇兔友系淘寶買過籠?
運費要人民幣 $90?
會吾會寄吾到黎香港嫁?
Dylan 2012-5-19 05:18:33 PM
本人都係淘寶粉絲,但係兔兔既野就唔會淘寶寶XD
all_loving_it 2012-5-19 05:32:21 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-18 07:02 PM
白色毛毛都乾淨?點樣為之落夠墊材?卡卡有少少黃黃1地..但系吾算太黃..
原來淘點充值卷OK同7-11都 ...

係, 只要打理得好, 兔兔5會因為廁所無隔網而污JO, 以我總理為例, 佢本身毛毛就係雜色 (白, 啡, 黑), 其中右腳腳板既毛就係白色, 無用隔網腳板都係微黃色., 係墊材既色

我所講墊材夠既意思, 係墊材所用既份量足夠可以將尿尿吸收, 5會做成尿尿將墊材浸到化晒或類似水浸敢樣, 我一般係落1/3個廁所份量墊材, 墊材係用Oxbow麥草粒, 最面一層係放carefresh, 早晚各換1次

由於每只兔兔既大小, 體質, 飲食習慣5同, 排尿既份量亦有所分別, 所以要根據自己兔兔既實際情況衡量需要用幾多墊材

淘點充值卷係7-11同OK便利店都係可以買到  

all_loving_it 2012-5-19 05:33:20 PM
Dylan 發表於 2012-5-19 05:18 PM

我都未係淘寶買過兔兔既野
all_loving_it 2012-5-19 05:49:34 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-19 12:55 AM
你全部4隻都系領養嫁?
但你應該好多時間陪隻吧..4隻大小姐,大小爺真系幸福 ...

其中3只兔協領養 :
侏老板 - 侏儒仔, 總理 + 長公主 - 賓尼兔女

1只係屋企後樓梯個垃圾堆到發現
小填格格 - 貓貓兔女

無論養咩都好, 都要有足夠同佢地相處, 互動同照顧佢地係必需, 如果做5到, 就不如5好養
all_loving_it 2012-5-19 06:11:45 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-18 07:00 PM
我冇咁你有錢養到咁多隻.APD卡卡未食過..同埋而家買左草草..我都會照+新草草比佢食..
APD遲D食哂呢D買包 ...

有關兔協既送貨範圍同資料, 可以直接去兔協網店查閱或打電話去兔協查詢
happyyuki 2012-5-19 09:46:56 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-19 04:56 PM
我見咁大又咁抵,,原來吾好用嫁...

忌廉賓係呢個豪華籠既用家: 唔. 好. 用!!
佢中間防噴尿既白膠邊太高, 要好高既大廁所先勾到, (雖然之前兔兔噴尿佢真係擋到唔少)
同埋佢個開門會係膠, 靚就係靚, 不過兔兔出黎玩都會''線",
跳出黎就好似滑浪咁"sir"落地, 返返入籠就會線腳, 有次卡左係籠邊見佢用力掙扎先入返籠 心痛死我
而家開親門都會加埋(本身跟籠送既木板)痴係開門位俾兔兔出入自如d*

不過係用料, 設計方面, 呢個籠既價錢合理, 仲算幾抵, 但重點真係唔好用* 哈哈哈
happyyuki 2012-5-19 09:51:33 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-19 04:05 PM
Jusco q-pet 系邊? Manukan MR-520 系籠?

將軍澳廣場jusco入面有間q-pet* 好似因為算係q-pet 車仔檔 (好似係咁既原理), 有d 野會有discount,但其他qpet冇
佢d籠做特價真係幾抵, 我係樓下q-pet買完野, 過去將軍澳行街見到佢有折, 真係好dum心!!!
不過兔兔個出街袋就係去左車仔檔買, 平左
卡卡KaKa`; 2012-5-19 11:55:07 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-19 05:32 PM
係, 只要打理得好, 兔兔5會因為廁所無隔網而污JO, 以我總理為例, 佢本身毛毛就係雜色 (白, 啡, 黑), 其中 ...

卡卡就系咁樣少少黃..正常嗎?
卡卡KaKa`; 2012-5-19 11:57:55 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-19 05:49 PM
其中3只兔協領養 :
侏老板 - 侏儒仔, 總理 + 長公主 - 賓尼兔女

3隻兔協領養又會咁有緣份,我既意思系養4隻,時間米要長D陪佢地..
因為而家我返工出門口前半個鐘+放工之後吾計食飯沖涼個D都系陪卡卡仔多..4隻一齊陪?
卡卡KaKa`; 2012-5-20 12:03:45 AM
happyyuki 發表於 2012-5-19 09:51 PM
將軍澳廣場jusco入面有間q-pet* 好似因為算係q-pet 車仔檔 (好似係咁既原理), 有d 野會有discount,但其他 ...

我今日就系將軍澳廣場jusco睇.得2隻款.就系粉紅色+綠色個隻.因為我住港島個邊.所以聽日去太古城個邊睇...
要決定邊隻好..粉紅色真系好靚同埋大D..
而綠色個隻就同而家用緊橙色個隻差吾多..但系橙色呢個籠.卡卡應該用左好耐..所以想買個新比佢但吾知決定邊隻好..見有特價比佢吸引到..
卡卡KaKa`; 2012-5-20 12:04:22 AM
Dylan 發表於 2012-5-19 05:18 PM

咁你會去邊到買多?
all_loving_it 2012-5-20 12:52:58 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-19 11:55 PM
卡卡就系咁樣少少黃..正常嗎?

你個廁所本身都有隔網, 同無用隔網係兩回事
all_loving_it 2012-5-20 12:58:56 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-19 11:57 PM
3隻兔協領養又會咁有緣份,我既意思系養4隻,時間米要長D陪佢地..
因為而家我返工出門口前半個鐘+ ...

我既兔兔係放養, 5會鎖佢地係籠

4只兔兔都係同我住, 我個人係屋企就係自然陪晒4個

5會我返到屋企就鎖住某d兔兔

卡卡KaKa`; 2012-5-20 01:46:48 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-20 12:58 AM
我既兔兔係放養, 5會鎖佢地係籠

4只兔兔都係同我住, 我個人係屋企就係自然陪晒4個

你自己住定系你間房?因為有D兔兔吾可以吾系籠?
我仲想緊買咩籠好.粉紅色岩岩好大,但系兔友話吾好用..而綠色個隻同卡卡本身用緊個籠冇分別個SIZE.咁吾知質地有冇分別NA..
all_loving_it 2012-5-20 02:09:28 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-20 01:46 AM
你自己住定系你間房?因為有D兔兔吾可以吾系籠?
我仲想緊買咩籠好.粉紅色岩岩好大,但系兔友話吾好 ...

我做足措施, 無機會導致兔兔發生危險同意外就得

快速發帖