有冇兔友系淘寶買過籠?
運費要人民幣 $90?
會吾會寄吾到黎香港嫁?
卡卡KaKa`; 2012-5-20 11:49:28 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-20 02:09 AM
我做足措施, 無機會導致兔兔發生危險同意外就得

我想搵個大少少籠比卡卡..咩措施咁呢?
其實我想問.箱草草系米要放系膠盒到?因為我得D細袋(試食裝)裝草..我又驚變枯.
Dylan 2012-5-20 12:58:20 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-20 12:04 AM
咁你會去邊到買多?

道道都會去,草起兔協買,曰用品起艾粒,聾貓樂園,紅蘿波,Q-pet, 屋仔就起將軍澳寵物幼稚園買
Dylan 2012-5-20 01:01:58 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-20 12:04 AM
咁你會去邊到買多?

醫生村起 mini zoo 買$250 16oz,但尋日發現將軍澳平好多 $218 中伏
卡卡KaKa`; 2012-5-20 02:38:20 PM
Dylan 發表於 2012-5-20 01:01 PM
醫生村起 mini zoo 買$250 16oz,但尋日發現將軍澳平好多 $218 中伏

屋仔就起將軍澳寵物幼稚園買.籠物店?
我陣間去太古睇下q pets d野平吾平先.琴日去軍澳q pet幾平.但我住港島..所以系返港島買.+上今日又落雨了..
Dylan 2012-5-20 04:30:41 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-20 02:38 PM
屋仔就起將軍澳寵物幼稚園買.籠物店?
我陣間去太古睇下q pets d野平吾平先.琴日去軍澳q pet幾平.但我住港 ...

對啊!將軍澳樓下個間竉物美容有托兒服務架
all_loving_it 2012-5-20 07:28:18 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-20 11:49 AM
我想搵個大少少籠比卡卡..咩措施咁呢?
其實我想問.箱草草系米要放系膠盒到?因為我得D細袋(試食裝)裝草.. ...

我所指既措施係5會令兔兔有外在因素而受傷, 觸電, 食左5可以食既野之類, 但做咩措施要視乎兔兔本身所在環境有咩, 例如 :

好似我屋企既小填格格好鐘意係籠以外既地方尿尿而長公主有腎病, 所以會好多小便, 好可能趕切走返入籠去, 所以, 我屋企籠以外既地方另加放左8個廁所比佢地用, 以防係其它地方尿尿會整污jo佢地

鋪膠墊既地方, 會係膠墊外面加裝個帆布套住, 以防兔兔咬到膠膠, 會食左落肚同口仔接觸之類, 都對佢好5好

所有電線, 網線之類全部用厚身水管裝好, 5會外露, 并固定係場身5呎以上, 兔兔根本5會上到去咬

廁所廚戶門口加裝閘門, 佢地5可以入到去

提供足夠既玩具比佢地打發時間同玩, 佢地就5會想周圍攪破壞

干草方面我既儲存方法係開箱以後先分裝, 份量而家係3日一包, 放入袋之後放放潮包再抽真空, 放係干爽既地方, 食完一包開第2包……

你可以搵個大既密實盒裝
happyyuki 2012-5-20 09:41:34 PM
Dylan 發表於 2012-5-20 12:58 PM
道道都會去,草起兔協買,曰用品起艾粒,聾貓樂園,紅蘿波,Q-pet, 屋仔就起將軍澳寵物幼稚園買 ...

將軍澳寵物幼稚園!! 咩黎架咩黎架, 係邊架係邊架
Dylan 2012-5-20 10:30:24 PM
happyyuki 發表於 2012-5-20 09:41 PM
將軍澳寵物幼稚園!! 咩黎架咩黎架, 係邊架係邊架

係 Jusco 樓下既竉物美容,有托兒服務。
卡卡KaKa`; 2012-5-21 08:04:42 AM
Dylan 發表於 2012-5-20 04:30 PM
對啊!將軍澳樓下個間竉物美容有托兒服務架

吾通真系又要過TKO睇...
卡卡KaKa`; 2012-5-21 08:09:32 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-20 07:28 PM
我所指既措施係5會令兔兔有外在因素而受傷, 觸電, 食左5可以食既野之類, 但做咩措施要視乎兔兔本身所在環 ...

有咩玩具比佢地玩?同埋邊到有得買.?卡卡破壞過野.系我張床...
放潮包系米日本成都有得買?而箱草我放左系我房上床.我正系入左2細袋15OZ咋..但冇放潮包...邊到有大既密實盒裝?
all_loving_it 2012-5-21 09:53:05 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-21 08:09 AM
有咩玩具比佢地玩?同埋邊到有得買.?卡卡破壞過野.系我張床...
放潮包系米日本成都有得買?而箱草 ...

合適兔兔既玩具都有, 隧道, 寵物玩既迷宮, 磨甲板, 草球, 5同大細型狀既木頭, 屋仔, 厚既木箱 (有好多個孔比佢地捐黎捐去), 會發聲既玩具, 波波, 鈄岥 (可以比佢地走上走落休息同活動跑跳既野), 用干草做既掃把物體, 天然柳枝做既玩具..............仲有好多

我好多係外國購買返黎, 香港未必有, 你可以去睇下香港既寵物店有咩係合適你兔兔

防潮包日本城應該有, 密實盒係家品店應該有, 你可以去睇,下
Dylan 2012-5-21 11:11:50 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-21 08:09 AM
放潮包系米日本成都有得買?而箱草 ...

其實木造家具,阿b都鐘意,我放咗個茶几係窗同沙發之間,茶几下面放個膠草箱,佢好鐘意躲貓貓.
櫸木凳仔,佢會係下面捐來捐去.室內晾衫架,佢會玩跨欄.
屋企只要家具同牆身之間有空隙,佢就會捐窿捐罅,罅隙又長又窄,佢會向前捐,倒後退,我次次見佢倒後退,都忍唔住笑
有心思的話,可以用木板併合屋仔同鈄岥,$12店有得賣
Dylan 2012-5-21 02:07:41 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-21 08:04 AM
吾通真系又要過TKO睇...

係狗狗美容,唔係兔兔
卡卡KaKa`; 2012-5-21 06:37:10 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-21 09:53 AM
合適兔兔既玩具都有, 隧道, 寵物玩既迷宮, 磨甲板, 草球, 5同大細型狀既木頭, 屋仔, 厚既木箱 (有好多個 ...

寵物玩既迷宮香港未必有咁WOR...SR有冇?因為我多數上網睇都冇..而寵物店睇得公仔.草球, 5同大細型狀既木頭, 屋仔, 厚既木箱 (有好多個孔比佢地捐黎捐去)都有D.,..
好既,吾該哂.
all_loving_it 2012-5-21 06:41:35 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-21 06:37 PM
寵物玩既迷宮香港未必有咁WOR...SR有冇?因為我多數上網睇都冇..而寵物店睇得公仔.草球, 5同大細 ...

寵物玩既迷宮未見過香港有, 我個係白樺木做, 托人係美國買完寄過黎

快速發帖