話說前日我同個FRIEND行街既時候, 我順便入去萬靈睇下蟲草, 雲芝,

就問我係咪自己食, 我同佢講5係呀, 我屋企既兔兔食,

佢問點解要比佢地食, 我解釋過比佢聽之後, 佢問我自己有無食, 我同佢講無呀

跟住佢就話 :
嘩...... 做你既兔兔好過做人, 兔兔咪係寵物, 洗咩比依種禁"高級既野佢食呀", 我咪話有幾高級呀, 一樽可以比我1只兔兔食幾個月, 攤返開每日都5洗幾多錢

佢又話, 雖然係敢, 但動物始終係動物, 有咩理由食得好個個主人, 我話依樣野5需要咩理由, 單憑我認為係值得就夠

跟住佢係敢繼續講, 仲話你比我食好過比佢地, 我都會識同你講聲多謝

我都5想同佢再討論落去, 佢見我無咩反應, 就話佢認為5應該寵物大過主人,

我話你覺得5應該, 但我鐘意咪得囉

我用自己$買, 又5洗你比$, 都5知你禁緊張仲咩

kwan104kwan 2012-8-4 07:59:25 PM
兔兔值得人待佢地好!

all_loving_it 2012-8-4 08:07:39 PM
kwan104kwan 發表於 2012-8-4 07:59 PM
兔兔值得人待佢地好!

絕對認同

wyman 2012-8-4 08:49:47 PM
認同蟲草, 雲芝我以前都有去買比丁丁食,
成條蟲草咬不知幾HAPPY呀佢,次次食完都跳舞
ccychoy 2012-8-4 09:21:51 PM
自己5食都要比兔兔有飽飯食
而且當初要養就要負責任.我5覺兔兔食得貴過主人有甚麼問題
d人聽到我要買雲芝都話人都無得食
好似我地系傻既甘
all_loving_it 2012-8-4 09:27:41 PM
ccychoy 發表於 2012-8-4 09:21 PM
d人聽到我要買雲芝都 ...

咪係囉, 錢係我, 點用有我自由

有人自己養兔都一樣話我架, 話我照顧佢地既程度太過, 破壞佢本來生存本能, 又話, 5可以當兔兔係仔女,

反正好多好多啦
all_loving_it 2012-8-4 09:30:33 PM
ccychoy 發表於 2012-8-4 09:21 PM
d人聽到我要買雲芝都 ...

我只可以同佢地講係價值觀問題, 認為5值, 咪5好做囉
all_loving_it 2012-8-4 10:01:48 PM
wyman 發表於 2012-8-4 08:49 PM
認同蟲草, 雲芝我以前都有去買比丁丁食,
成條蟲草咬不知幾HAPPY呀佢,次次食完都跳舞 ...

你比邊種一條條既蟲草兔兔食?

如果係比蟲草兔兔食, 最好係比一粒粒膠囊果d, 因為依種已經係蟲草提取物, 兔兔食依類反而比一條條佢食更能吸收蟲草既精華同營養
joycewongws 2012-8-5 01:29:33 AM
養得佢就要負責任 ---> 我好認同
其實兔免食好住好又有咩問題呢?
大把人養貓狗都錫到佢地燶啦!
唔通兔免就唔可以比我地錫?奇怪
all_loving_it 2012-8-5 02:11:17 AM
joycewongws 發表於 2012-8-5 01:29 AM
養得佢就要負責任 ---> 我好認同
其實兔免食好住好又有咩問題呢?
大把人養貓狗都錫到佢地燶啦!

負責任係一定要架

咪係囉

有人可以用成份糧去買個名牌袋

敢有點呢?  只要覺得值得咪夠囉

如果個人認為5想敢做, 咪自己5好敢做

做咩係都要說服人地同自己一樣5願比兔兔過得比我地好

仲有話我對兔兔既行為根本5合理

真係好莫名奇妙

wendy 2012-8-5 11:03:30 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-4 09:27 PM
咪係囉, 錢係我, 點用有我自由

有人自己養兔都一樣話我架, 話我照顧佢地既程度太過, 破壞佢本來生存本 ...

絕對認同!

如果兔兔身體健康都唔會無端端買呢d o野佢食啦!佢食o左身體轉好,有番胃口、活潑番,咩都抵番哂啦!
去睇一次醫生分分鐘仲貴過食「補品」呀!

WYMAN,丁丁食原條蟲草,好富貴呀
如果你想餵原條蟲草,無時間煲,可以磨粉o架!我見某個賣燕窩鮑魚o既老細話佢日日都飲蟲草粉~~~~
warm_warm 2012-8-5 02:05:21 PM
無錯!!!
我都係自己食平野,比兔兔食好野~

我自己唔捨得食有機菜,會比兔兔食有機菜
我自己食平既蟲草靈芝丸,兔兔食既我就去買過一批靚既蟲草靈芝丸

我係萬0買個時,個sales話我既兔兔好幸福,而且佢仲好開心添,因為我買幫佢買左唔少野
cc227 2012-8-5 04:49:52 PM
我的兔女4歲5個月, 想請問可以餵食那種蟲草/靈芝or雲芝丸?謝謝!
all_loving_it 2012-8-5 06:21:32 PM
wendy 發表於 2012-8-5 11:03 AM
絕對認同!

如果兔兔身體健康都唔會無端端買呢d o野佢食啦!佢食o左身體轉好,有番胃口、活潑番,咩都抵 ...

如果係比蟲草兔兔食, 最好係比一粒粒膠囊果d, 因為依種已經係蟲草提取物, 兔兔食依類反而比一條條佢食更能吸收蟲草既精華同營養

無需要比一條條架

all_loving_it 2012-8-5 06:22:34 PM
warm_warm 發表於 2012-8-5 02:05 PM
無錯!!!
我都係自己食平野,比兔兔食好野~

係呀, 對兔兔好係理所當然

快速發帖