只係剪左一隻手既手指甲...佢就走上個箱到訓....咁係咪叫我唔好攪佢....

好無奈~~~~

2013-03-14 13.12.01.jpg (1.14 MB, 下載次數: 252)

2013-03-14 13.12.01.jpg

KARYLIN 2013-3-14 07:48:55 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-14 06:56 PM
肚仔D毛通常我都係趁佢打橫"BOM一聲"訓低左既時候順便疏埋...佢又冇反抗... ...

嗯....咁我下次可以試下喎...不過如果佢咁訓...多數我一郁一郁佢就即刻起身.........
KARYLIN 2013-3-14 07:56:00 PM
Bube 發表於 2013-3-14 06:49 PM
pm左你了

唔該哂~~~
WingBe 2013-3-14 07:58:52 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-14 06:56 PM
肚仔D毛通常我都係趁佢打橫"BOM一聲"訓低左既時候順便疏埋...佢又冇反抗... ...

我仔5會系我面前中槍訓咖

只會系籠入面甘訓///佢梗系知我實會搞佢啦///
Twinklesin 2013-3-14 08:10:03 PM
佢一日會禁樣訓幾次....不過禁大力訓落去都唔知會唔會痛...
同埋我一向唔理佢理唔理我....我都會照搞佢....
kwan104kwan 2013-3-14 08:50:46 PM
最好兩個人一齊剪指甲…

老公幫我捉住佢地…

我就一路大叫…一路幫佢地剪……

kwan104kwan 2013-3-14 08:52:53 PM
KARYLIN 發表於 2013-3-14 05:34 PM
哦..有上門剪架?幾錢左右?
但我住天水圍...依到除左銀座有間Q-PET賣寵物用品外..都好似唔覺有其他了. ...

我都住係天水圍…大家加油…剪剪下…就剪到啦!
KARYLIN 2013-3-14 10:07:09 PM
kwan104kwan 發表於 2013-3-14 08:52 PM
我都住係天水圍…大家加油…剪剪下…就剪到啦!

但我對住佢頭都大埋....你大約幾耐到就應付到呀?
KARYLIN 2013-3-14 10:12:31 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-14 08:10 PM
佢一日會禁樣訓幾次....不過禁大力訓落去都唔知會唔會痛...
同埋我一向唔理佢理唔理我....我都會照 ...

係...真係"呯"一聲咁達落去... 我都想知佢會唔會痛....
KARYLIN 2013-3-14 10:14:05 PM
kwan104kwan 發表於 2013-3-14 08:50 PM
最好兩個人一齊剪指甲…

老公幫我捉住佢地…

哈哈~咁我星期六試下叫埋老公一齊剪先....
大叫係咪要嚇佢地先得呀?
syt174698 2013-3-15 12:36:42 AM
你哋怕剪唔到可以去兔協,天水圍可以去八號仔同R記,再唔係我都係住天水圍幫你哋兔兔剪囉
Suzanne 2013-3-15 01:09:08 AM
我兩個仔女都勁唔喜歡梳毛剪甲!!

兔奴我又唔想假手於人,所以咬實牙根自己慢慢學慢慢捉門路,兩個都要BB抱先搞掂,我自己一手包辦....

女女我要大概兩個幾月先可以自己搞掂,之前要兔爸幫手。仔仔因為有之前的經驗,所以我無畏懼! BTW, 仔仔因為右耳做過手術,所以我要隔兩三就要幫佢撩耳屎呢....
raywong521 2013-3-15 02:00:29 AM
巳前我自己幫兔兔剪,之後發覺兩個人一齊剪快好多,我捉住兔兔,兔爸剪~

我巳前有一對兔兔,佢地巳經去左彩虹橋......識得自己咬手腳甲.......由細養到大,開始果陣有幫佢地剪甲,但之後發現,原來佢地見自己甲長,識得自己咬甲,仲修得鬼死咁滑,真係磨甲都慳返
KARYLIN 2013-3-15 09:24:45 AM
syt174698 發表於 2013-3-15 12:36 AM
你哋怕剪唔到可以去兔協,天水圍可以去八號仔同R記,再唔係我都係住天水圍幫你哋兔兔剪囉 ...

原來都有不少兔友住天水圍哦....
請問八號仔同R係邊到架?
不過都再試下親自操刀先.....但最多只可以一隻手仔或者腳仔....
KARYLIN 2013-3-15 09:26:59 AM
raywong521 發表於 2013-3-15 02:00 AM
巳前我自己幫兔兔剪,之後發覺兩個人一齊剪快好多,我捉住兔兔,兔爸剪~

我巳前有一對兔兔,佢地巳經去左彩虹 ...

嘩...佢好叻叻呀~八妹都識就好LU~
KARYLIN 2013-3-15 09:30:43 AM
Suzanne 發表於 2013-3-15 01:09 AM
我兩個仔女都勁唔喜歡梳毛剪甲!!

兔奴我又唔想假手於人,所以咬實牙根自己慢慢學慢慢捉門路,兩個都要BB抱先 ...

你好厲害哦....我都有兩個月了...但...仲未應付到佢...每次剪要差不多個幾星期先完全攪掂.....

快速發帖