只係剪左一隻手既手指甲...佢就走上個箱到訓....咁係咪叫我唔好攪佢....

好無奈~~~~

2013-03-14 13.12.01.jpg (1.14 MB, 下載次數: 252)

2013-03-14 13.12.01.jpg

Insomniahk 2013-4-3 03:04:12 PM
大脾氣?
KARYLIN 2013-4-21 10:30:03 AM
算是有脾氣呀!當阻止佢做某d事的時候佢會跳起嚇我的……
KARYLIN 2013-4-21 10:41:29 AM
尋日終於帶佢去剪指甲,點知店員話算短唔駛剪,不過妹妹爭紥得好厲害,店員都攪佢唔掂…真係飛甩兔毛…
貓仔兔 2013-4-21 11:45:02 AM
我都係自己慢慢剪,因為壞蛋兔唔鍾意出街而且係一隻好易緊張嘅兔兔,最近真係每次剪3隻手或腳趾,佢有時聽到剪甲"啪"一聲會立刻衝前,我唔知係咪應該換另一把,Dr .Ma嗰把無聲而且壞蛋十分聽Dr.Ma話呢!不過我係等佢趴地位再安撫一排至剪,次次剪都好驚剪親佢,反而加速心跳至200下嗰個係我
KARYLIN 2013-4-21 01:56:15 PM
貓仔兔 發表於 2013-4-21 11:45 AM
我都係自己慢慢剪,因為壞蛋兔唔鍾意出街而且係一隻好易緊張嘅兔兔,最近真係每次剪3隻手或腳趾,佢有時聽 ...

係呀!我都係剪一下驚一下,好驚剪到佢…又唔停一停比我剪,係咁逃走…無奈
NiCoLai 2013-5-20 01:20:41 AM
我就自己同佢地剪,有時掙扎就會搵兔爸幫手。佢地都算乖。
我住屯門,幫襯開果間好似$40定$50,但三隻加埋就百幾,可以買到包草,所以都係靠自己
KARYLIN 2013-5-21 06:08:45 PM
NiCoLai 發表於 2013-5-20 01:20 AM
我就自己同佢地剪,有時掙扎就會搵兔爸幫手。佢地都算乖。
我住屯門,幫襯開果間好似$40定$50,但三隻加埋 ...

咁又係..三隻加埋都幾重皮~~~不過佢地乖乖地剪都好呀...
上次帶佢出去剪...佢係咁逃跑,d指甲差d整親個職員.......
依家越大越唔比抱..........唉~
NiCoLai 2013-5-22 04:21:29 AM
KARYLIN 發表於 2013-5-21 06:08 PM
咁又係..三隻加埋都幾重皮~~~不過佢地乖乖地剪都好呀...
上次帶佢出去剪...佢係咁逃跑,d指甲差d整親個職 ...

都唔乖嫁,有時踢到我流血,兩手好多疤,養狗都未試過咁傷
KARYLIN 2013-5-22 12:26:32 PM
NiCoLai 發表於 2013-5-22 04:21 AM
都唔乖嫁,有時踢到我流血,兩手好多疤,養狗都未試過咁傷

流血TIM..........真係好跳皮.....
狗狗就聽話D....無辦法啦..兔仔真係驚比人抱住....以為自己做左臘物...
NiCoLai 2013-5-22 05:26:38 PM
KARYLIN 發表於 2013-5-22 12:26 PM
流血TIM..........真係好跳皮.....
狗狗就聽話D....無辦法啦..兔仔真係驚比人抱住....以為自己 ...

有次夜晚著吊帶,抱隻女出黎,佢果時仲係BB,係咁掙扎,我又驚跌傷佢,結果佢對後腳踢到個胸口十幾廿條痕,仲流晒血,果下已經好痛,之後消毒直情痛到喊自此之後,我唔敢再著吊帶抱佢。{:soso_e101:}
又有一次我唔記得關返個籠頂就放白白出黎,之後白白跳入小Q毛毛個籠裡面,我一發現佢地就打,我驚佢地受傷,即伸手保護白白個頭,結果重傷了,身經百戰{:soso_e127:}

為阻止小白小Q打交,受傷了T-T

我隻北京狗已經十一歲,都未咬過我{:soso_e149:}
KARYLIN 2013-5-24 12:19:34 PM
NiCoLai 發表於 2013-5-22 05:26 PM
有次夜晚著吊帶,抱隻女出黎,佢果時仲係BB,係咁掙扎,我又驚跌傷佢,結果佢對後腳踢到個胸口十幾廿條痕 ...

嘩...................!
重傷.見到都好痛呀........兔仔都好.....惡......

果然身經百戰.佩服佩服!
NiCoLai 2013-5-24 03:57:30 PM
KARYLIN 發表於 2013-5-24 12:19 PM
嘩...................!
重傷.見到都好痛呀........兔仔都好.....惡......

以前兩隻仔好FRIEND 嫁,一齊食一齊住。點知絕左育之後分開休養後就唔可以再一齊返 T-T 見親都打。而家QQ就同隻女住,白白一個白閉了... ...
小時候好好朋友嫁麻T-T
小時候齊玩,一齊訓
三兄妹初時可以一齊玩
初時毛毛加入都可以一齊食同玩
KARYLIN 2013-5-24 04:42:28 PM
NiCoLai 發表於 2013-5-24 03:57 PM
以前兩隻仔好FRIEND 嫁,一齊食一齊住。點知絕左育之後分開休養後就唔可以再一齊返 T-T 見親都打。而家QQ ...

佢地好得意呀~
點解會咁架...絕左育唔係應該更易相處的嗎?!
但依家鬧左交咁.......白白咪好悶囉......
NiCoLai 2013-5-25 02:43:56 PM
KARYLIN 發表於 2013-5-24 04:42 PM
佢地好得意呀~
點解會咁架...絕左育唔係應該更易相處的嗎?!
但依家鬧左交咁.......白白咪好悶囉...... ...

其實惡O既係QQ,係QQ打白白,白白還拖。
白白本身同毛毛都唔差,但有次毛毛騎佢,佢發脾氣咬傷左毛毛隻眼,差啲要開刀,之後毛毛就唔再接近佢。
而家佢自己一個玩,成個自閉仔咁,所以我成日都同佢玩,都一直想搵個伴比佢,尋找梗睇下有冇岩兔領養陪佢。
最近見QQ出黎散步會探白白,但冇打。都想試下睇下佢地可唔可以一齊玩返。咁就都分流玩耍時間,可以一齊放晒出黎XD
KARYLIN 2013-5-30 04:47:00 PM
NiCoLai 發表於 2013-5-25 02:43 PM
其實惡O既係QQ,係QQ打白白,白白還拖。
白白本身同毛毛都唔差,但有次毛毛騎佢,佢發脾氣咬傷左毛毛隻眼 ...

攻擊力....好強....仲要咬眼TIM.........
希望佢地快D和好啦,如果唔係,真係幾悶...

快速發帖