1P 幣
我經過左個幾月既考慮, 睇左好多有關兔仔既網頁, 諗左好多時間分配, 經濟能力等等等等....
最後我覺得我可負擔對兔兔一生既承諾....
上左黎LEE 邊睇左好多兔友話兔協好多兔仔被遺棄左, 覺得佢地好可憐, 所以決定領養兔兔!!!
星期日SEND左 EMAIL去兔協, 依家等佢地打電話比我, 好緊張呀!!!
之前爬文睇到另一位新手兔友都係領養兔兔,大概都知道佢地會問咩野問題....多謝咁多位先!
唔知咁多位兔爸兔媽有冇其他野要注意嫁?比如話佢地大概幾時會打黎, 有冇咩野我要問要講呢?
我住元朗私人住宅會唔會影響我審核?我應唔應該依家買定D兔兔用品番屋企好呢?
SORRY 我好多問題~~ 謝謝咁多位~
肥墨魚 2011-9-21 04:44:53 PM
tungyvonnehk 2011-9-21 05:03:08 PM
肥墨魚 發表於 2011-9-21 04:44 PM
我買左兩個豪華旅行袋俾佢地
點知老婆返黎又抽住兩個
當時世界停左幾秒(都成年幾前嘅事)

證明你同你老婆心靈相通law 哈哈!!皮皮連袋都唔放過~~ 厲害!!
肥墨魚 2011-9-21 05:30:32 PM
smallsuishan 2011-9-21 09:43:22 PM
籠我都冇咩idea 因為Hill仔用圍欄的

草.. 你試下momi 1st cut丫
因為APD 而家又貴...又唔靚

如果8號 而家就 $398 5.25lbs x 4包
APD 10磅都成$400 仲要一時有特價一時冇~~
sanny0066 2011-9-21 09:48:21 PM 來自手機
請問墨魚個袋有幾豪華?因為我而家得Be有兔袋 Yond無兔袋用 Be用緊個個我又覺得麻麻地 清潔唔方便~_~所以要買個新的
肥墨魚 2011-9-21 11:05:25 PM
sanny0066 2011-9-22 08:55:21 AM
墨魚可唔可以pm我個$?同埋係邊買
tungyvonnehk 2011-9-22 09:23:14 AM
smallsuishan 發表於 2011-9-21 09:43 PM
籠我都冇咩idea 因為Hill仔用圍欄的

草.. 你試下momi 1st cut丫

hill仔真幸福, 用圍欄空間夠晒大~~ apd真是太貴了...
sanny0066 2011-9-22 09:26:46 AM
momi算平..但係好多枯枝
tungyvonnehk 2011-9-22 09:28:26 AM
sanny0066 發表於 2011-9-22 09:26 AM
momi算平..但係好多枯枝

咁有冇好介紹?
sanny0066 2011-9-22 09:30:32 AM
tungyvonnehk 發表於 2011-9-22 09:28 AM
咁有冇好介紹?

我而家2隻囡都食momi 2cut 雖然多枯枝...但係正常入落草球一定會跌唔少草出來....我就係等個草球跌晒d枯枝..同埋兔兔會簡草食....所以多枯枝我都照俾moni草
tungyvonnehk 2011-9-22 09:31:12 AM
肥墨魚 發表於 2011-9-21 11:05 PM
一個1x2呎布藝嘅寵物箱,有位放水樽咖
有天鵝絨底墊 下面仲有層可以放冰袋(有啲品牌啦叫) ...

wah~~ 果然係豪宅.... oh 唔係~ 豪華袋至岩.. 冬暖夏涼
tungyvonnehk 2011-9-22 09:42:19 AM
sanny0066 發表於 2011-9-22 09:30 AM
我而家2隻囡都食momi 2cut 雖然多枯枝...但係正常入落草球一定會跌唔少草出來....我就係等個草球跌晒d枯 ...

明白... 睇黎大家都傾向比兔兔食momi.... but momi 2nd cut
momi 2nd cut營養分析:

Crude Protein 粗蛋白質 13.5 % ( Min )  
Crude Fat 粗脂肪 4.5 % ( Min )  
Crude Fiber 粗纖維 19 % ( Max )  <<< 好似比兔協所講既20-25% 少左dd... 唔知有冇問題?
Calcium 鈣 0.5 % ( Max )  
Moisture 水份 9 % ( Max )  
肥墨魚 2011-9-22 10:00:17 AM
tungyvonnehk 2011-9-22 10:26:45 AM
肥墨魚 發表於 2011-9-22 10:00 AM
Momi 2nd 都係墨魚皮至愛
我試過買aPd oXbow momi 1st 2nd
一齊放係佢地面前

一定好似灰姑娘咁揀晒D 2ND出黎~~

快速發帖