1P 幣
我經過左個幾月既考慮, 睇左好多有關兔仔既網頁, 諗左好多時間分配, 經濟能力等等等等....
最後我覺得我可負擔對兔兔一生既承諾....
上左黎LEE 邊睇左好多兔友話兔協好多兔仔被遺棄左, 覺得佢地好可憐, 所以決定領養兔兔!!!
星期日SEND左 EMAIL去兔協, 依家等佢地打電話比我, 好緊張呀!!!
之前爬文睇到另一位新手兔友都係領養兔兔,大概都知道佢地會問咩野問題....多謝咁多位先!
唔知咁多位兔爸兔媽有冇其他野要注意嫁?比如話佢地大概幾時會打黎, 有冇咩野我要問要講呢?
我住元朗私人住宅會唔會影響我審核?我應唔應該依家買定D兔兔用品番屋企好呢?
SORRY 我好多問題~~ 謝謝咁多位~
wesky 2011-9-21 12:20:55 AM
你可以買定D 用品, 籠先
私人住宅無問題啊, 你去兔協睇熟佢d 文就應該ok架啦
tungyvonnehk 2011-9-21 12:49:56 AM
wesky 發表於 2011-9-21 12:20 AM
你可以買定D 用品, 籠先
私人住宅無問題啊, 你去兔協睇熟佢d 文就應該ok架啦 ...

謝謝你呀wesky! 我lee幾日去買定d籠呀, 水樽, 食物碗, 次所, 木粒先~~
wesky 2011-9-21 01:32:17 AM
祝你領養成功 ^^
tungyvonnehk 2011-9-21 02:28:35 AM
wesky 發表於 2011-9-21 01:32 AM
祝你領養成功 ^^

THX!! WESKY~~ BTW 你的兔兔好可愛~

wesky  Thanks ~ ^^  2011-9-21 12:10:46 PM
ping.tat 2011-9-21 11:39:08 AM
祝你領養成功 ^^
tungyvonnehk 2011-9-21 12:27:23 PM
ping.tat 發表於 2011-9-21 11:39 AM
祝你領養成功 ^^

謝謝你~~ 你隻肥茶茶真的肥dodo~ 超可愛~~
ping.tat 2011-9-21 12:31:37 PM
佢抱上手都好重~不過磅重,大約7磅左右
tungyvonnehk 2011-9-21 12:41:03 PM
ping.tat 發表於 2011-9-21 12:31 PM
佢抱上手都好重~不過磅重,大約7磅左右

7lbs!! 幾歲?睇黎佢係堅肥唔關D毛毛事 哈哈!!!
smallsuishan 2011-9-21 01:22:25 PM
我諗等兔協通知左你先買野啦~~
多謝你肯去幫呢D兔兔
希望你成功
tungyvonnehk 2011-9-21 02:11:48 PM
smallsuishan 發表於 2011-9-21 01:22 PM
我諗等兔協通知左你先買野啦~~
多謝你肯去幫呢D兔兔
希望你成功

HILL媽~多謝你~ 你都岩~ 我mark低要買既野, 等兔協通知就即落order!!!!哈哈~
smallsuishan 2011-9-21 02:37:04 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-9-21 02:11 PM
HILL媽~多謝你~ 你都岩~ 我mark低要買既野, 等兔協通知就即落order!!!!哈哈~

唔駛客氣~~

如果成功左一定要買個兔袋
兔籠*( 你而家可以做定資料搜集睇下咩籠好用)
糧草
水樽 ... ...
tungyvonnehk 2011-9-21 03:06:44 PM
smallsuishan 發表於 2011-9-21 02:37 PM
唔駛客氣~~

如果成功左一定要買個兔袋

um... 之前有去睇過~ 本身想買 JOLLY 標準, 不過全市缺貨, 連訂都唔知幾時番, 依家應該買AB, 唔知HILL 媽有冇好提議? 因為我會放在房入面... 所以唔可以太大。兔袋方面我就真係未睇~ 唔知魚街一般果D狗袋得唔得呢?糧草我就諗全用MOMI OR APD 既1ST CUT 加 OXBOW 糧, 因為爬文睇到大家都覺得LEE2種好D, 當然要睇下兔兔食慣邊種LA~~ 水樽我就真係唔識揀喇....
肥墨魚 2011-9-21 03:37:26 PM
tungyvonnehk 2011-9-21 04:10:22 PM
肥墨魚 發表於 2011-9-21 03:37 PM
出街袋我有個買左番黎無用過
Pm我,免費俾新兔兔用丫

謝謝你先~~ 不過點解唔用呀? 墨魚同麥皮唔肯入去呀?

快速發帖