1P 幣
我經過左個幾月既考慮, 睇左好多有關兔仔既網頁, 諗左好多時間分配, 經濟能力等等等等....
最後我覺得我可負擔對兔兔一生既承諾....
上左黎LEE 邊睇左好多兔友話兔協好多兔仔被遺棄左, 覺得佢地好可憐, 所以決定領養兔兔!!!
星期日SEND左 EMAIL去兔協, 依家等佢地打電話比我, 好緊張呀!!!
之前爬文睇到另一位新手兔友都係領養兔兔,大概都知道佢地會問咩野問題....多謝咁多位先!
唔知咁多位兔爸兔媽有冇其他野要注意嫁?比如話佢地大概幾時會打黎, 有冇咩野我要問要講呢?
我住元朗私人住宅會唔會影響我審核?我應唔應該依家買定D兔兔用品番屋企好呢?
SORRY 我好多問題~~ 謝謝咁多位~
sanny0066 2011-10-11 05:24:53 PM
ada_chan 發表於 2011-10-11 05:22 PM
我都係兔協領養ga, 領養左一個月。之前我隻兔兔係兔協都有用廁所, 但係返到屋企就唔肯用廁所...
我唔建議 ...

返到屋企唔肯用廁所..但你用冇底板既籠...咁兔兔咪成身都係尿
tungyvonnehk 2011-10-11 05:32:01 PM
ada_chan 發表於 2011-10-11 05:22 PM
我都係兔協領養ga, 領養左一個月。之前我隻兔兔係兔協都有用廁所, 但係返到屋企就唔肯用廁所...
我唔建議 ...

我都有考慮過lee個問題, 因為無論任何有窿窿既版, 書話對兔兔腳都係唔好既, 而且兔協用慣左冇底版加墊料.... 不過我朋友個朋友是兔兔獸醫, 話揀一個岩用的送比我!!我等緊我既禮物!!!!
tungyvonnehk 2011-10-11 05:32:57 PM
sanny0066 發表於 2011-10-11 05:24 PM
返到屋企唔肯用廁所..但你用冇底板既籠...咁兔兔咪成身都係尿

有方法的~ 如果唔係成間兔協D兔兔咪個個成身尿尿?
ada_chan 2011-10-11 05:33:44 PM
sanny0066 發表於 2011-10-11 05:24 PM

唔會呀, 佢係另一個角痾, 我響個角都放左木粒。
我一得閒就睇住佢, 見佢想痾, 就推佢上廁所。
清完籠留返少少有尿既木粒係廁所, 等佢記得係果度痾。
希望佢快d學識啦 ^^
ada_chan 2011-10-11 05:41:41 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-10-11 05:32 PM
我都有考慮過lee個問題, 因為無論任何有窿窿既版, 書話對兔兔腳都係唔好既, 而且兔協用慣左冇底版加墊料. ...

你帶兔兔返屋企果日, 兔協d人會比少少兔兔既屎你帶走
你將d屎放係廁所, 如果佢乖就會識去廁所~
tungyvonnehk 2011-10-11 05:44:06 PM
ada_chan 發表於 2011-10-11 05:41 PM
你帶兔兔返屋企果日, 兔協d人會比少少兔兔既屎你帶走
你將d屎放係廁所, 如果佢乖就會識去廁所~ ...

oh~ really? 我尋晚重諗緊~ 唔知帶佢走果日可唔可以問佢地拎幾粒CC 同D VV走TIM~ 原來佢地會比的~~ 太好了!!
sanny0066 2011-10-11 09:53:17 PM 來自手機
tungyvonnehk 發表於 2011-10-11 05:44 PM
oh~ really? 我尋晚重諗緊~ 唔知帶佢走果日可唔可以問佢地拎幾粒CC 同D VV走TIM~ 原來佢地會比的~~ 太好 ...

嘻嘻俾啲CC你拎返屋企收藏@@
肥墨魚 2011-10-11 10:56:10 PM 來自手機
sanny0066 2011-10-11 10:58:36 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-11 10:56 PM
嘻  你都攞番粒丫
啱你用丫

我屋企個2隻大把啦...又大粒又金黃

快速發帖