景深淺談

肥墨魚 發表於 2011-11-29 22:33|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
肥墨魚 2011-11-29 11:57:20 PM 來自手機
Hitan 2011-11-29 11:57:24 PM
sanny0066 發表於 2011-11-29 11:48 PM
所以較咗花花影微距相時, 特別容易有淺景深出現... 大家都可以試下

你影食物相咪會先係相機噤 "花花" 個 button 既...
嗰個就係微距
肥墨魚 2011-11-30 12:01:27 AM 來自手機
sanny0066 2011-11-30 12:02:31 AM
Hitan 發表於 2011-11-29 11:57 PM
你影食物相咪會先係相機噤 "花花" 個 button 既...
嗰個就係微距

我影乜Q都唔set野..亂影
肥墨魚 2011-11-30 12:03:29 AM 來自手機
sanny0066 2011-11-30 12:06:08 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-30 12:01 AM
canon s90 有影動物mode 但never use
呢部騎呢機有驚喜
買入時同級入門機我覺得係無敵 ...

個樣真係幾傻瓜
肥墨魚 2011-11-30 12:09:52 AM 來自手機
肥墨魚 2011-11-30 12:12:24 AM 來自手機
Hitan 2011-11-30 12:14:53 AM
其實而家有好多所謂傻瓜機都好靚架... 當然如果你追求的係好好既相片質素 + 銳利度高的相片, 就點都不及大機既... 但當然, 大機都仲有細分高質素同普通質素... 所以呢啲野係追唔完的...
就同吸毒冇分別! 只會越踩越深, 越洗越多錢!
三思三思...
sanny0066 2011-11-30 12:15:54 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-30 12:12 AM
唔好睇佢個傻瓜樣 好好用 特別係暗黑環境強到嚇人

我朋加宦係用緊S95...影出來D相都好靚
肥墨魚 2011-11-30 12:24:10 AM 來自手機
Hitan 2011-11-30 12:25:37 AM
sanny0066 發表於 2011-11-30 12:15 AM
我朋加宦係用緊S95...影出來D相都好靚

S95 都係一部好機, 只係出閃光燈嗰位唔 user friendly
Hitan 2011-11-30 12:28:19 AM
& then 千其唔好買 pen, 因為佢影唔到紫色! 身邊所有擁有過既 friend 都放晒...
肥墨魚 2011-11-30 12:29:45 AM 來自手機
肥墨魚 2011-11-30 12:31:44 AM 來自手機

快速發帖