冬暖新屋仔終於返到屋企啦, 尋日砌好俾MonMon入去剪彩,
點知個胆小鬼怕黑, 點都唔敢入去, 又放菜又引佢都係無佢呼,

今晚再黎過, 放埋個糧兜入去, 佢都仲係對腳仔係屋外,
再放菜菜入去, 仲係咁, 我把心一横, 用手推佢patpat, 一推, 入左啦,
腳仔要搽消毒藥水, 搽完驚到自己走入屋仔避難~~  哈哈哈

先來探索下
先來探索下

放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑
放D菜係門口死都唔敢入去, 怕黑

打開半個屋頂至肯入去食野
打開半個屋頂至肯入去食野

腳仔仲係外邊架
腳仔仲係外邊架, 死都唔入

終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢
推佢patpat終於入左去啦, 俾埋菜菜佢食安撫下佢, 拿拿臨安返個屋頂先

終於自己敢走入去啦^^
搽完腳仔, 驚到自己走入去避難
jinjin 2011-12-1 12:31:44 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 12:26 PM
不過買超大個個籠...兔兔活動空間又小左

始㚵佢係籠既時間多過自由行既時間幾倍,俾多D位佢坐下坐行都好架,無咁易生腳枕腳瘡
sanny0066 2011-12-1 12:36:01 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-1 12:35 PM
如果每日困籠時間比較多ge 兔兔.. 個籠大d 俾佢行下走下真係好d ge!

都要睇下間屋有冇位既
jinjin 2011-12-1 12:49:32 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 12:36 PM
都要睇下間屋有冇位既

我而家間屋都無位啦,但快將搬屋,唸住搬左就買過個大籠俾MonMon~~
sanny0066 2011-12-1 12:50:40 PM
jinjin 發表於 2011-12-1 12:49 PM
我而家間屋都無位啦,但快將搬屋,唸住搬左就買過個大籠俾MonMon~~

恭喜恭喜...細屋變大屋...私人樓升上豪宅
jinjin 2011-12-1 12:50:52 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 12:36 PM
都要睇下間屋有冇位既

你2個囡都仲細,又細細粒,而家個籠好夠用喎,遲下大定左至再唸換大籠啦
jinjin 2011-12-1 12:56:09 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 12:50 PM
恭喜恭喜...細屋變大屋...私人樓升上豪宅

只係搬屋至可以從新編排傢俬位置,可以留多D位出黎擺兔籠嗟~
我都好想住豪宅 我租屋住架咋
sanny0066 2011-12-1 12:57:14 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-1 12:51 PM
我係qpet 買m記籠o個陣都有見到o個個巨籠.. 心郁郁想買...
但實左太大......

QPET...唔通就係丫兔友Alan7617 兔寶用緊個個
jinjin 2011-12-1 12:57:28 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-1 12:51 PM
我係qpet 買m記籠o個陣都有見到o個個巨籠.. 心郁郁想買...
但實左太大......

鬼叫MonMon係大隻Mon咩
見佢係籠入邊都好似無乜位咁,都想佢住得舒服D嘛
sanny0066 2011-12-1 12:58:04 PM
jinjin 發表於 2011-12-1 12:50 PM
你2個囡都仲細,又細細粒,而家個籠好夠用喎,遲下大定左至再唸換大籠啦 ...

因為BeBe同YondYond2隻都算長期困籠...而Be而家又識柯尿..我想幫佢轉比較大的...但諗起如果一幫Be轉籠可能YondYond會呷醋又令我卻步
jinjin 2011-12-1 01:00:19 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 12:58 PM
因為BeBe同YondYond2隻都算長期困籠...而Be而家又識柯尿..我想幫佢轉比較大的...但諗起如果一幫Be轉籠可 ...

不如等佢地Bond到再唸買乜野籠啦,如果Bond唔到就永遠要用2個籠,又唔同唸法架啦~
sanny0066 2011-12-1 01:00:24 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-1 12:59 PM
或者你...都係睇定d... 絕埋育.. bond 到的話先轉啦.....

嗯嗯...正有此諗法...知我者除左Kay之外原來仲有哥基媽
sanny0066 2011-12-1 01:01:06 PM
jinjin 發表於 2011-12-1 12:56 PM
只係搬屋至可以從新編排傢俬位置,可以留多D位出黎擺兔籠嗟~
我都好想住豪宅 我租屋住架咋{:3_ ...

Kay都係租屋...雖然係唐樓但都OK勉強夠住2隻兔寶寶
Wandywan 2011-12-1 02:05:44 PM
jinjin 發表於 2011-11-30 11:51 PM
sanny0066 發表於 2011-11-30 11:26 PM
地氈..咩價位..咩size一張格下價先
細果張岩岩好, 只係短左少少,  ...

唔咬咩?Coffee一定咬!仲嫌佢阻定!
sanny0066 2011-12-1 02:10:42 PM
Wandywan 發表於 2011-12-1 02:05 PM
唔咬咩?Coffee一定咬!仲嫌佢阻定!

我諗地氈既話通常係用高頻率兔抓 抓到穿晒窿
Wandywan 2011-12-1 02:17:27 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 02:10 PM
我諗地氈既話通常係用高頻率兔抓 抓到穿晒窿

我都想買張,但隻衰野好麻煩,將張草墊擺下佢既皇帝位,佢係咁咬起佢,唔like!都唔知大戶想點!

快速發帖