大家都俾兔兔食邊隻 t 草俾ga ?

而家 miffy 仔食緊 kaytee 既 t 草,
因為個時 mk 間 pet shop 都只係得 kaytee,
所以一買就買左3包 kaytee t 草 (因為有見到人話kaytee成日斷貨),
但係我發現,kaytee 既 t 草 袋底個到超級多草碎,
所以都係食到4份3就要成包丟左佢。
miffy 就快6個月大,開始要主攻 t 草,
所以想買隻最好既俾佢食,
睇完 r 記個d營養分析,見到 oxbow 個隻 t 草好高纖維有32%,apd既就有29%,
但係就見到apd既草好似綠得靚過oxbow既,
都唔知買邊隻好 ><
單選投票, 共有 113 人參與投票
11.50% (13)
4.42% (5)
1.77% (2)
10.62% (12)
49.56% (56)
22.12% (25)
您所在的用戶組沒有投票權限
aggie 2008-4-16 11:30:30 PM
我買Oxbow...Charcoal食得好過癮...所以都唔打算轉了...

不過個衰仔...原來超級鐘意食士多啤利!!!
梗係啦...牛眼咁大o既士多啤利....係人都鐘意食!!!
佢為左食,轉幾十個圈圈都肯....見佢咁開心..
今日忍痛又買左盒...>_<
一日食半粒佢已經非常開心!!!
wesky 2008-4-16 11:33:43 PM
講起士多啤梨....  我都好耐無食過啊~~
我聽日要買返盒俾自己先得   哈~~
睇下有冇機會整返個"士多啤梨的誘惑"先~~
hh0 2008-4-16 11:40:05 PM
我幾隻野就輪流食oxbow 同埋momi,視乎果期邊隻草質素好D,
買25磅一箱食一個月到啦

yukaibe 2008-4-16 11:46:50 PM
兔地食緊Oxbow
不過D質素一時時
見唔靚就買APD
aggie 2008-4-16 11:50:24 PM
原帖由 wesky 於 2008-4-16 23:33 發表
講起士多啤梨....  我都好耐無食過啊~~
我聽日要買返盒俾自己先得   哈~~
睇下有冇機會整返個"士多啤梨的誘惑"先~~

最近百佳賣緊超級大士多啤梨...都係40幾蚊左右...16個! 不妨考慮下! 哈哈!
我自己都在enjoy中~~
hh0 2008-4-17 12:00:22 AM
原帖由 aggie 於 2008-4-16 23:50 發表

最近百佳賣緊超級大士多啤梨...都係40幾蚊左右...16個! 不妨考慮下! 哈哈!
我自己都在enjoy中~~

甜嗎? 好耐都買唔到甜到漏既士多啤梨啦....酸既多....
wesky 2008-4-17 12:01:37 AM
哇~~ $40蚊一盒啊~~
我都唔捨得買~~ 你家兔兔真有口福~.~
我又要食  haha~~
aggie 2008-4-17 12:04:09 AM
D士多啤梨好大隻架! 都算甜...未到漏!!!
如果要又甜又漏...就要買日本o個D...
不過要成120幾蚊盒 (減價)...Sogo買要成168!!!
都真係唔捨得買...T_T

所以食住40幾蚊頂住先...鬼叫個衰仔又咁鐘意食!
阿度 2008-4-17 12:09:43 AM
我又未試過比佢地食~下次我又試下先..我一啖佢地一啖~~哈哈
aggie 2008-4-17 12:13:14 AM
哈哈哈哈.......

一定好開心!!!!!

我就係...我一個.....佢就一小粒!!!!
(切成中型粒粒佢地容易D食)
mim0510 2008-4-17 01:20:55 AM
咁貴........我自己都唔寫得食啊!!!!!!
seefun 2008-4-17 02:47:54 AM
我Mix "Oxbow" & "Momi" Timothy hay 俾兔兔.
Oxbow 通常葉多而 Momi就枝多,混埋剛剛好.
d草會因季節而質素不穩定,
唔敢太依 賴一隻草,如果兔兔只肯食一隻草,
草唔好就大問題羅.
wesky 2008-4-17 06:12:18 AM
Mix 都唔錯bor~~
不過屋企無咁多位擺咁大既箱
哈~~
阿度 2008-4-18 09:21:26 PM
原帖由 aggie 於 2008-4-17 00:13 發表
哈哈哈哈.......

一定好開心!!!!!

我就係...我一個.....佢就一小粒!!!!
(切成中型粒粒佢地容易D食)

聽日買返盒試下比佢地食先~~希望佢地食啦
MOURINHO 2008-4-23 11:58:08 PM
Momi American Timothy Hay  平,靚,正

快速發帖