大家都俾兔兔食邊隻 t 草俾ga ?

而家 miffy 仔食緊 kaytee 既 t 草,
因為個時 mk 間 pet shop 都只係得 kaytee,
所以一買就買左3包 kaytee t 草 (因為有見到人話kaytee成日斷貨),
但係我發現,kaytee 既 t 草 袋底個到超級多草碎,
所以都係食到4份3就要成包丟左佢。
miffy 就快6個月大,開始要主攻 t 草,
所以想買隻最好既俾佢食,
睇完 r 記個d營養分析,見到 oxbow 個隻 t 草好高纖維有32%,apd既就有29%,
但係就見到apd既草好似綠得靚過oxbow既,
都唔知買邊隻好 ><
單選投票, 共有 113 人參與投票
11.50% (13)
4.42% (5)
1.77% (2)
10.62% (12)
49.56% (56)
22.12% (25)
您所在的用戶組沒有投票權限
lingyan 2008-4-26 11:32:00 AM
我想問下,有無人買過 momi 既 5.5 lbs 或者 11 lbs既草丫 ?

我想知道佢個箱有幾大,
我執左個位出黎,但係唔知放唔放得落個箱呢。
wesky 2008-4-26 11:50:18 AM
我有買過 11lbs
比oxbow既箱 高三分之二  大概~~
Colleen 2008-5-4 08:07:36 PM
q兔隻草好似係佢地自己入gei,好似好正ga,以我所知唔少兔友d兔兔都係食q兔草

法國d士多啤梨平到爛ar! 始終唔駛由外國入口,我上星期買30蚊港幣 2 kg strawberries,超甜!!!!!:060:
死衰鬼 2008-5-10 01:11:17 PM
原帖由 wesky 於 2008-4-16 11:33 PM 發表
講起士多啤梨....  我都好耐無食過啊~~
我聽日要買返盒俾自己先得   哈~~
睇下有冇機會整返個"士多啤梨的誘惑"先~~

講起士多啤梨  都會諗起上次我果隻食超酸士多啤梨食到成地口水:040: :040:
死衰鬼 2008-5-10 01:13:00 PM
我想問兔仔幾大就要轉t草??:041:
仲有我果隻中意食葉唔中意食枝:077:   成日掉晒我d草
wesky 2008-5-10 01:14:38 PM
六個月可以轉架啦~~~
Oxbow 唔算太多枝~~
阿度 2008-5-10 01:23:04 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-4 08:07 PM 發表
q兔隻草好似係佢地自己入gei,好似好正ga,以我所知唔少兔友d兔兔都係食q兔草

法國d士多啤梨平到爛ar! 始終唔駛由外國入口,我上星期買30蚊港幣 2 kg strawberries,超甜!!!!!:060:

嘩~~真係平到爛呀:056:
elyse)) 2008-8-22 11:12:07 AM
有次經過旺角花園街見到d士多啤利勁平...
十元盒..
佢地愈賣愈平,第一次買個陣好似三十蚊..
都不錯..
之後行過見到十蚊盒,買左三盒..
不過好酸
而家好似五蚊合...

不過成日行sogo個陣都見到d士多啤利,好想買牙
好似好好食
珊迪小姐 2008-10-12 03:52:37 PM
兔兔可以食士多啤利!!??
係咪會柯士多啤利屎屎嫁??哈哈~:053:

仲有咩水果可以食呢!? =)
`Shusonbaby||' 2008-10-12 03:59:41 PM
我懋問.. KAYTEE Timothy 同Oxbow Timothy Grass Hay 有咩分別嫁???
cordero 2008-10-16 04:25:50 PM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 2008-10-12 03:59 PM 發表
我懋問.. KAYTEE Timothy 同Oxbow Timothy Grass Hay 有咩分別嫁???

KT草好碎好黃...而且...我聞落...一D都唔香...
兔協D兔兔都係食OXBOW...我都去寵物店睇過晒...
OXBOW都算係有質素而且價錢合理(APD真係貴到丫....)
glendy 2008-10-30 04:25:31 PM
我兔兔食APD Mountain Glass架呀, 因為佢地唔鐘意食枝, 只係食葉...
lingyan 2008-10-30 04:38:58 PM
原帖由 glendy 於 30-10-2008 04:25 PM 發表
我兔兔食APD Mountain Glass架呀, 因為佢地唔鐘意食枝, 只係食葉...

唔食枝小心牙仔有問題,
定期帶佢CHECK牙比較好。

逼下佢食枝,好過萬一出問題,你銀包就大出血 la~
shura 2008-10-30 09:05:05 PM
我o係q兔買law
新鮮$28lbs好似
$25冇咁fresh
katatata 2008-11-19 06:55:03 PM
-...- 點解無人買APD Timothy Gold Hay(2ND CUT)既...
我差不多每個月~都會買一箱5lbs草~ -口-"
因為我家d龍貓只食葉~唔多鍾意食莖o_o"
雖然兔兔都唔多鍾意食~(試過買Q兔1cut~但都唔食莖)
但係APD2cut~佢都會食哂既~o__ov佢D葉一定清哂~

快速發帖