大家都俾兔兔食邊隻 t 草俾ga ?

而家 miffy 仔食緊 kaytee 既 t 草,
因為個時 mk 間 pet shop 都只係得 kaytee,
所以一買就買左3包 kaytee t 草 (因為有見到人話kaytee成日斷貨),
但係我發現,kaytee 既 t 草 袋底個到超級多草碎,
所以都係食到4份3就要成包丟左佢。
miffy 就快6個月大,開始要主攻 t 草,
所以想買隻最好既俾佢食,
睇完 r 記個d營養分析,見到 oxbow 個隻 t 草好高纖維有32%,apd既就有29%,
但係就見到apd既草好似綠得靚過oxbow既,
都唔知買邊隻好 ><
單選投票, 共有 113 人參與投票
11.50% (13)
4.42% (5)
1.77% (2)
10.62% (12)
49.56% (56)
22.12% (25)
您所在的用戶組沒有投票權限
小晴兒 2009-7-6 10:20:41 PM
我買Oxbow....兔兔食開唔轉啦!!!
呠呠°)) 2009-9-14 12:39:50 PM
:054: 點解我隻兔兔剩係肯食a草.....
D t草buy左2磅...成個月都未食晒T^T
katy)) 2009-12-31 01:08:52 PM
我選了momi草… 因為很經濟,便便大粒左~~~ #^13^#
iris 2009-12-31 02:45:04 PM
我買APD Timothy Gold Hay + MOMI Timothy 1ST
最初食OXBOW, 但質素好差, 兔兔唔肯食
之後轉左MOMI Timothy 1ST 兔兔食淨好多草唔肯食
而家溝左APD之後, MOMI 硬支就食淨少少囉, APD 就一定清晒.

而家兔兔食草比之前食淨係食OXBOW 或 MOMI 比食多左一倍~
baby_fire 2010-4-4 11:37:30 PM
我比BUBU食OXBOW,因為兩次買OXBOW,兩次都好香好綠=]
achers 2010-4-5 08:13:12 AM
我買APD Timothy High Fiber Hay +APD Alfalfa

choi_ching 2010-4-5 06:50:03 PM
APD佢地反而唔食,寧願食MOMI 1st cut,,可能佢地想幫媽咪慳錢啦#^64^#
Dylan 2012-3-20 12:16:29 PM

開頭食 Kaytee
後來食 q 兔無牌子既
Oxbow 好香又夠營養食到 bB 肥肥白白又健康諗住轉 Momi 1st cut
y22f 2012-3-30 02:13:52 PM
my baby like momi 1st cut
fluffy 2012-11-7 10:28:28 PM
我隻兔兔鐘意食 KAYTEE Timothy Hay
GiGi2012 2012-11-11 03:40:57 PM

我家兔兔 勁鍾意食

APD Timothy Gold Hay

但斷左貨, 而家好擔心食哂 , 早前已買左一箱  ( 貨尾都照買, )

估唔到現在仲係無得賣 , 擔心......

有無人知邊樹有得賣

淘淘 2012-11-23 09:30:19 PM
Oxbow 草大都品質優良,只是有時放太久就會沒味,兔兔就不想吃了
Abbie 2012-11-29 11:38:58 PM
我初初都OXBOX A+T草,A就好愛
但OXBOX T草唔中意
而家轉左MOMI就食好多
屎屎大大粒又金黃
Insomniahk 2013-1-2 12:30:39 PM
會輪轉比
有Kaytee Timothy Hay 和 Alfafa
有Oxbow
有America Pet Diner Grass
chingling1203 2013-1-2 11:16:02 PM
之前剩係比Momi T草比lafite...
但係睇完大家的討論之後...
決定混埋Oxbow比佢啦.....
所以而家就食Momi + oxbow....

快速發帖