最愛的豆豆:
豆豆,爸爸無用,只有眼白白看住你走...
見住你無食晚餐,以為看看醫生便無事,第二朝早媽媽同你去大圍看醫生,自己走了去玩。還未知道嚴重性,媽媽話要留豆豆到3:30PM,因要做驗血,X光及超聲波。結果都是找不到原因,只是肝酵素高了。醫生說要留院,餵你食草粉及打皮下水針。但因為掛住豆豆,爸媽決家第二天開始請假留在家中照顧你。
回到家裹,爸爸立刻為你清潔你屋其,等你回來舒舒服服。
6:30PM,媽媽同你返來,於是把你抱出來,你四支無力,於是餵你飲水,餵你食草粉,可是你只含在口裹,於是想等多一會再餵你,7:25PM,再試一次,你也只是含在口中沒吞下。於是把你放你回去。
不到五分鐘,看你頭側了,於是的想像平時掃掃你的額頭,突然你抽畜起來,跟用手摸住你,把你送到天國。

小孩,可知你令爸媽多痛心,上一次你要割除右眼,我們已很痛心,但之後也很開心地生活,爸媽也很開心,你總是愛走來要我們摸摸你,親親我們因工作疲乏的心,你對爸媽的愛,我們可以感受到!

還以為我們還有很多日子的時候,神就要把你招回,你這可愛小天使,為爸媽的生命加添子了不少色彩,現在你在做什麼??

本來請假照顧你變成為你作火化??你收到爸媽給你的大蘋果媽??還有菜心同紅蘿蔔?以前怕你食咗唔好,只係間唔中餵你少少,而家你可以食幾多都得!!
仲有你跟爸媽生活的照片,怕你在天國忘了爸媽的模樣....記住我們給你的卡上寫的東西,有空和豆泥一起回來看看我們和棉棉,等你!!

這兩年多來多謝你來到我這個家,希望你記得返來,以前不準到的地方,你可以隨意走,只要你肯回來就好了

永遠等你的爸爸媽媽上
3 JULY 2009
jimlam 2010-5-31 05:58:41 PM
豆豆:

5月31日....還有一個月...豆豆你原來走左11個月....近來成日都想起你

豆丁同棉棉而家反晒面...矣..真係無計...要分居law..

..矣...

豆爸
31﹣5﹣2010
jimlam 2011-7-14 08:18:47 PM
豆豆:
己經足足兩年...你可應已轉世...唔知點解..你個樣都無啦啦係我腦海走出來嚇我..

呢兩年豆爸我都無咩改變..哈!!係肥左好多..屋企搬左去大D的地方,有個露台...種左好多植物...有D你都食得∼∼yo

唔知點解..豆丁同棉棉一去到新屋,兩個就FRIEND到爆...可能一齊到新屋,無左地盤即FRIEND左,定係你教訓左佢地一餐∼∼哈

抱住你的感覺...仍然記得...就好似昨日的事...

豆爸
14﹣7﹣2011
小小夕 2011-7-14 08:40:18 PM
So touching..      
((睇第1封信  .. 到一半我都引唔住要拎紙巾...
後面個d 遲d慢慢再睇 ..  唔係一定會變豬頭#^37^#

豆豆有你地咁愛鍚佢既家人  一定好幸福   
2年..  可能已經不知不覺轉世一路做緊陪住你既小天使
jimlam 2012-5-9 11:09:21 AM
豆豆:
現在你到底做緊咩呢?棉棉都已經3歲。。不過佢對我同豆媽都好大介心...豆丁同棉棉不能住埋一起,佢地又反左面..

但總算係健健康康!

昨晚。。突然間想起抱起你時的感覺,身上的草味。。好想知道和我們一起的三年..你幸褔嗎?好想你話我知..

7月,屋企會多一位成員!BB要出世啦,我用左你個名叫佢。。到時你會唔會返來見到佢呢?

笨笨的豆爸
9 MAY 2012
ffffcarol 2012-5-15 09:08:45 PM
jimlam 發表於 2012-5-9 11:09 AM
豆豆:
現在你到底做緊咩呢?棉棉都已經3歲。。不過佢對我同豆媽都好大介心...豆丁同棉棉不能住埋一起,佢 ...

恭喜你
祝bb健健康康 能夠同豆丁和棉棉快快心心一起生活
jimlam 2012-11-2 10:55:57 AM
豆豆,

有否返來探下豆爸,豆媽?有否過來睇下豆B?豆B 都就來四個月啦!你做大阿哥要保佑豆B健康快樂!

呢幾個月真係冷落左豆丁同綿綿...照顧豆B都差不多用晒時間...真係有少少對佢地唔住。。等豆B大D,我會俾佢地一起玩!

3年幾啦!不知你變成點...雖然見不到你,但你仍在我心中!

豆爸
2﹣11﹣2012

快速發帖