各位,昨天有一個不幸消息。:050:
本人上班的時候,路經葵盛東村,在一山坡上發現了三隻被遺棄的兔子。
因本人家已有一狗一兔,實屬擠迫,因此本人才在此發貼尋找愛心主人!!
有興趣的請盡快p.m本人:054:
事不宜遲,請大家來看看三隻可愛的兔子吧。
(本人昨晚已帶各兔子去看醫生,做了檢查,身體、牙齒、手腳及毛髮一切是正常的,唯因兔子年齡太小,未能分辨雌雄)

被發現棄兔的公園

被發現棄兔的公園

三隻小兔

三隻小兔

白色的

白色的

黑色有花紋

黑色有花紋

貓貓還是賓尼呢?

貓貓還是賓尼呢?

擠迫戶

擠迫戶

long~spirit 2010-7-17 09:20:03 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-7-17 09:08 PM 發表

你真偉大!!~~

偉大的是樓主,佢唔出手,3隻兔仔兇多吉少︿︿希望大家都可以盡一分力去幫3隻兔仔!!
Maggie)) 2010-7-17 09:20:44 PM
原帖由 ping_1312 於 2010-7-17 09:17 PM 發表
我想領養佢地.
但太遠-,-

有心領養的話,都唔會遠﹗你係唔係真係有心想領養先﹖係既話,我估你都係一程巴士就到LA﹗
long~spirit 2010-7-17 09:21:02 PM
原帖由 ping_1312 於 2010-7-17 09:17 PM 發表
我想領養佢地.
但太遠-,-

有心唔怕遠
smallsuishan 2010-7-17 09:30:31 PM
想 之前 諗清楚!!~
領養1隻兔兔唔係1件易事
1. 夾唔夾眼緣
2. 前主人唔知點對兔兔 兔兔可能要較長時間先同新主人建立關係

ping_1312 請問你本身有冇養開兔兔
如果冇 你真係要做足功課~
因為 兔兔俾人拋棄1次已經好慘
我擔心 你未有足夠既時間考慮清楚
忽然之間帶隻兔番屋企 可能之後會引申其他問題

所以為兔兔 為自己好
「停一停 諗一諗」
long~spirit 2010-7-17 09:32:22 PM
樓主,可否清楚提供3隻兔仔既正面照呀,幫助尋找主人
smallsuishan 2010-7-17 10:44:08 PM
樓主.. 我有朋友可以暫養1隻 請聯絡我
elvisli 2010-7-17 11:00:16 PM
我想領養佢地.
但太遠-,-

你住邊..遠唔係問題..有兔友方便可以帶去比你
long~spirit 2010-7-17 11:03:59 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-7-17 10:44 PM 發表
樓主.. 我有朋友可以暫養1隻 請聯絡我

GOOD NEWS
long~spirit 2010-7-17 11:05:06 PM
原帖由 elvisli 於 2010-7-17 11:00 PM 發表

你住邊..遠唔係問題..有兔友方便可以帶去比你

對呀,盡我地能力,全力幫助兔
hamster1013 2010-7-17 11:10:37 PM
點解啲人可以咁恨心....
3隻咁可愛o既兔兔就咁掉喺公園到~
如果唔係遇到樓主, 我諗......
樓主你有咩需要即管開聲,
我哋幫到一定幫~
栗子)) 2010-7-17 11:15:58 PM
呢幾日都洛大雨..兔兔有冇俾雨淋到?
希望兔兔搵到1個照顧一生一世的主人
小米 2010-7-18 12:02:22 AM
支持幫忙置頂! ! !
long~spirit 2010-7-18 12:05:05 AM
原帖由 hamster1013 於 2010-7-17 11:10 PM 發表
點解啲人可以咁恨心....
3隻咁可愛o既兔兔就咁掉喺公園到~
如果唔係遇到樓主, 我諗......
樓主你有咩需要即管開聲,
我哋幫到一定幫~

沒錯︿︿
long~spirit 2010-7-18 12:09:03 AM
遇到樓主,證明兔仔主人唔要兔仔係佢地既損失,因為兔仔將會有好主入
傘仔)) 2010-7-18 12:34:50 AM
對不起, 我屋企太細及我太忙, 無法應付多隻,所以留言幫忙頂一頂帖

快速發帖