各位,昨天有一個不幸消息。:050:
本人上班的時候,路經葵盛東村,在一山坡上發現了三隻被遺棄的兔子。
因本人家已有一狗一兔,實屬擠迫,因此本人才在此發貼尋找愛心主人!!
有興趣的請盡快p.m本人:054:
事不宜遲,請大家來看看三隻可愛的兔子吧。
(本人昨晚已帶各兔子去看醫生,做了檢查,身體、牙齒、手腳及毛髮一切是正常的,唯因兔子年齡太小,未能分辨雌雄)

被發現棄兔的公園

被發現棄兔的公園

三隻小兔

三隻小兔

白色的

白色的

黑色有花紋

黑色有花紋

貓貓還是賓尼呢?

貓貓還是賓尼呢?

擠迫戶

擠迫戶

szeszebaby)) 2010-7-28 01:22:30 AM
領養返黎既金色賓尼~~ 叫"Cool Cool"
其實佢都好可愛呀!! 舊主人唔識野~

遺棄佢既主人嚴重疏忽照顧佢....D毛打晒結....四隻腳都黃黃的..用左好耐時間先幫佢清潔左大部份死毛...

m1k1 2010-7-28 01:28:43 AM
原帖由 szeszebaby 於 2010-7-28 01:22 AM 發表

遺棄佢既主人嚴重疏忽照顧佢....D毛打晒結....四隻腳都黃黃的..用左好耐時間先幫佢清潔左大部份死毛...

好可愛啊~#^72^#
勞仔 2010-7-28 02:43:26 AM
原帖由 szeszebaby 於 2010-7-28 01:22 發表

剪到咁樣真係好對唔住丫,我原本都係想幫佢打理d毛,但一路鏟佢一路走,所以鏟得唔好睇:054:
勞仔 2010-7-28 02:44:54 AM
原帖由 yan0718 於 2010-7-27 17:49 發表
halo  =] 我家有一隻7-8個月的貓貓兔
如果養1隻咁細隻 會吾會比佢恰死-_-?

如果唔夾,大兔係會打細兔,會用後腿踢兔仔的:053:
BoChuMa 2010-7-28 09:51:17 AM
係呀,我之前都試過養緊一隻大兔,又執左隻小兔設黎,大兔一見到我摸小兔,即刻撲埋黎咬小兔,咬左一忽毛連皮出黎添呀!所以一定要分開養!#^5_002^#
smallsuishan 2010-7-28 10:01:04 AM
勞仔..d毛你剪架?

剪完之後隻兔兔靚左好多呀!!~
能夠遇上你們 是兔兔的福氣
szeszebaby)) 2010-7-28 08:18:52 PM
原帖由 勞仔 於 2010-7-28 02:43 AM 發表

剪到咁樣真係好對唔住丫,我原本都係想幫佢打理d毛,但一路鏟佢一路走,所以鏟得唔好睇:054:

都唔係唔好睇呀...
就算你無鏟到, 去到我地手都可能要幫佢剪...
因為佢D毛打晒結...不過唔緊要啦, 等佢d毛毛生返長就靚晒架啦~
勞仔 2010-7-29 10:16:42 AM
原帖由 smallsuishan 於 2010-7-28 10:01 發表
勞仔..d毛你剪架?

剪完之後隻兔兔靚左好多呀!!~
能夠遇上你們 是兔兔的福氣

我用鏟毛機鏟嫁~但因為得我一個,此終都剪唔到patpat d毛:042:
anthony 2010-7-30 09:58:11 PM
原帖由 szeszebaby 於 2010-7-28 08:18 PM 發表

都唔係唔好睇呀...
就算你無鏟到, 去到我地手都可能要幫佢剪...
因為佢D毛打晒結...不過唔緊要啦, 等佢d毛毛生返長就靚晒架啦~

快d幫佢影多d相 比我地睇下啦=]個籠係舊d 希望 coolcool可以住住先啦
BoChuMa 2010-8-1 10:01:07 PM
已帶回家,一切安好,肯食肯訓,遲下再update

szeszebaby)) 2010-8-2 12:54:45 AM
原帖由 BoChuMa 於 2010-8-1 10:01 PM 發表
已帶回家,一切安好,肯食肯訓,遲下再update

有冇俾草佢食呀?
勞仔 2010-8-2 11:37:11 AM
BoChuMa,佢已經識去廁所嫁啦,你要預備廁所比佢呢:055:
BoChuMa 2010-8-2 02:06:00 PM
佢食timothy食得唔多,我買左alfafa俾佢,佢就食多左好多. 佢有私家廁所呀,不過因為有其他兔兔的味,佢要爭地盤,都會特登屙d係地下
connie0909 2010-8-3 12:36:34 AM
點解就咁比個碗比水佢??
BoChuMa 2010-8-3 11:48:26 AM

回復 104# 的帖子

因為塑膠始終唔係安全的容器,我自己都唔用塑膠的餐具。就算係人類的飲品容器都有好多致癌物質,不過份量少冇人會理.而寵物用品又會用d更差的原料,如pp, pvc膠,我唔想俾我d囝囝囡囡冒險,佢地咁細隻,對人類冇事的致癌物質份量,唔代表對佢地冇事.

快速發帖