各位,昨天有一個不幸消息。:050:
本人上班的時候,路經葵盛東村,在一山坡上發現了三隻被遺棄的兔子。
因本人家已有一狗一兔,實屬擠迫,因此本人才在此發貼尋找愛心主人!!
有興趣的請盡快p.m本人:054:
事不宜遲,請大家來看看三隻可愛的兔子吧。
(本人昨晚已帶各兔子去看醫生,做了檢查,身體、牙齒、手腳及毛髮一切是正常的,唯因兔子年齡太小,未能分辨雌雄)

被發現棄兔的公園

被發現棄兔的公園

三隻小兔

三隻小兔

白色的

白色的

黑色有花紋

黑色有花紋

貓貓還是賓尼呢?

貓貓還是賓尼呢?

擠迫戶

擠迫戶

anthony 2010-7-23 11:44:07 PM
.......係我公司附近....陰公
如果有人想領養...但係冇籠之類 可以PM我
我有1個籠/3個次所/2個水樽
如果想養我可以送比你
我想問下樓主 3隻兔仔係幾大隻到@@?成左型未?
long~spirit 2010-7-23 11:56:35 PM
原帖由 Anthony 於 2010-7-23 11:44 PM 發表
.......係我公司附近....陰公
如果有人想領養...但係冇籠之類 可以PM我
我有1個籠/3個次所/2個水樽
如果想養我可以送比你
我想問下樓主 3隻兔仔係幾大隻到@@?成左型未?

GOOD IDEA,咁樣可以支持領養行動,兔仔可以快樂生活,咁樣俾起自己多幾百蚊用更有意義^^
瑤妖=) 2010-7-26 12:33:25 AM
原帖由 long~spirit 於 2010-7-23 10:01 PM 發表
一個多月,林B都花費了4K,籠轉籠、水樽、包電線、整圍欄、睇醫生、身體檢查、外出袋、墊材、尿片、玩具、草、糧

之後我諗大約$200-300一個月

我一開始咩都唔識,我以為養兔仔,基本開支幾百,每月幾十蚊 ...

你話1個多月就花4千蚊.但係你只係頭1月要用咁多錢針ma.
你唔會1個月[轉一個籠,轉水樽,包電線、整圍欄、外出袋]
以上呢d野只係頭1月買或隔半年換1次@@
你唔洗講到咁誇張呀.你令到人地驚左養兔兔,令到3隻兔兔冇主人錫.

你咁講好似岩一半,唔岩一半囉.
以遍蓋全#^62^#
connie0909 2010-7-26 12:37:36 AM
宜家兔兔比人領養左未呀??
long~spirit 2010-7-26 12:47:54 AM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-7-26 12:33 AM 發表

你唔洗講到咁誇張呀.你令到人地驚左養兔兔,令到3隻兔兔冇 ...

係啵,原來我打字打得太跨張、大家唔好誤會,係我啲野頭一個月買貴咗,同埋試好多野、轉籠先會係咁,大家唔好誤會。

其實帶隻兔返家預大約1K
寵$180-350就OK
水樽$30-70
廁所$30-60
廁所墊材$60-80一個月份量
散熱板$80-150
梳$30-70
指甲剪$40-70
T草、A草、兔糧大約$150一個月
包電線$1-200
long~spirit 2010-7-26 12:51:30 AM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-7-26 12:33 AM 發表

你唔洗講到咁誇張呀.你令到人地驚左養兔兔,令到3隻兔兔冇 ...

SORRY呀,我一時心直口快,打得太跨張,我無心的,希望沒阻礙大家領養兔既決心啦
勞仔 2010-7-26 10:45:06 AM
事隔一個星期,終於有時間加入三隻兔仔新相
好似好偏心呢,黃色兔仔相比較多(好多人關心佢丫:040: )
特別嗚謝,好心人   long~spirit   送上兔籠連用品一套,萬分感激!!:020:
(希望可以保持返每星期更新一次相:056: but 最好唔使再更新啦)

這個狗籠,衛生環境好差>.<

這個狗籠,衛生環境好差>.<

發光=.=

發光=.=

好為食

好為食

大頭照

大頭照

懶洋洋

懶洋洋

d毛好白嫁

d毛好白嫁

食草

食草

好香

好香

long~spirit送的兔籠

long~spirit送的兔籠

devil77 2010-7-26 11:17:07 AM

回復 82# 的帖子

若果無人要,你諗住以後自己養番???我果三隻一個月淨計食都洗成一千銀,一個月清四大箱5磅APD 草,真誇張,你養四隻???兔奴,Good Luck la.希望佢哋健健康康.
BoChuMa 2010-7-26 05:18:02 PM

回復 75# 的帖子

我本身都有兩隻兔兔,啱啱搬左去村屋,都有地方照顧多一隻. 不過想問問3小兔的性格? 是否超級活躍? 有冇邊個文靜少少? 事關屋企果兩隻大帝已經玩死我呢個奴隸. 如果安靜d我會易湊d...佢地幾大呢?
請send email 給我, [email protected] 謝謝!

另外我都想講,你地冇講得誇張,我之前個囡囡生cancer, only睇vet每個月都用左$3,000, 另外再買冬蟲夏草及雲芝俾佢食,又差不多$1,000, 再加埋搭的士去診所...單單醫藥費幾個月就冇左成$20,000. 雖然佢最後都離開左我,但我已經盡曬力! 所以,養得兔就預左佢會病,係要預一大舊錢睇醫生的,唔覺得樓主你地有講錯!
szeszebaby)) 2010-7-27 09:26:58 AM
已領養啡黃色賓尼~~~^^
勞仔 2010-7-27 10:04:14 AM
原帖由 BoChuMa 於 2010-7-26 17:18 發表
我本身都有兩隻兔兔,啱啱搬左去村屋,都有地方照顧多一隻. 不過想問問3小兔的性格? 是否超級活躍? 有冇邊個文靜少少? 事關屋企果兩隻大帝已經玩死我呢個奴隸. 如果安靜d我會易湊d...佢地幾大呢?
請send  ...

黃色兔仔已被領養了,即是只有黑色跟白色的嚕,兩只兔不是超級活躍,但好奇心好重丫.
BoChuMa 2010-7-27 10:31:55 AM
咩色都冇所謂,不過想見一見佢地先,你幾時方便,我可以上黎睇兔仔? 請email我 [email protected]
勞仔 2010-7-27 10:43:53 AM
原帖由 BoChuMa 於 2010-7-27 10:31 發表
咩色都冇所謂,不過想見一見佢地先,你幾時方便,我可以上黎睇兔仔? 請email我 [email protected]

剛剛已p.m了你:002:
yan0718 2010-7-27 05:49:25 PM
halo  =] 我家有一隻7-8個月的貓貓兔
如果養1隻咁細隻 會吾會比佢恰死-_-?
long~spirit 2010-7-27 09:33:02 PM
原帖由 szeszebaby 於 2010-7-27 09:26 AM 發表
已領養啡黃色賓尼~~~^^

希望有空時,可以分享黃色賓尼近況

快速發帖