各位,昨天有一個不幸消息。:050:
本人上班的時候,路經葵盛東村,在一山坡上發現了三隻被遺棄的兔子。
因本人家已有一狗一兔,實屬擠迫,因此本人才在此發貼尋找愛心主人!!
有興趣的請盡快p.m本人:054:
事不宜遲,請大家來看看三隻可愛的兔子吧。
(本人昨晚已帶各兔子去看醫生,做了檢查,身體、牙齒、手腳及毛髮一切是正常的,唯因兔子年齡太小,未能分辨雌雄)

被發現棄兔的公園

被發現棄兔的公園

三隻小兔

三隻小兔

白色的

白色的

黑色有花紋

黑色有花紋

貓貓還是賓尼呢?

貓貓還是賓尼呢?

擠迫戶

擠迫戶

勞仔 2010-7-19 09:46:57 AM
原帖由 long~spirit 於 2010-7-19 07:18 發表

我睇下樓主或另外2個領養人士要唔要我個寵,如果佢地沒需要,我可以送MR-305俾你去領養(仲有120ML水樽、草球、木球、3角廁所),象徵式收12包維他奶(我最愛飲品)

我極需要兔籠丫,雖然暫時未知佢地性別,但都驚會有意外發生。
請pm我丫:054:
勞仔 2010-7-19 09:55:52 AM
在此先對各位說聲抱歉,我知道好多人都裊關心這三隻兔仔的問題,唯因本人家中的電腦只是註音,我不懂打注音拼字呢。因此只能在本人上班的時候回覆各位。

本人家住荃灣的,如果有興趣領養兔仔,可能要有心人辛苦走來荃灣(不是本人懶丫,是不想把兔兔拎去太遠的地方。:054: )
如果各位有幼兔草/糧及籠,都可以捐贈(因本人的兔兔是成兔,幼兔不適合吃吧),本人是不介意另約地點取的:053:
勞仔 2010-7-19 10:07:05 AM
原帖由 小杉 於 2010-7-18 04:38 發表
呢3隻兔仔真係慘...
點解會有D咁既主人嫁:052:
不過唔介意既話我可以領養一隻
地方都唔係問題..
朱仔一個成日都好悶..
我都想搵返隻陪佢.

已pm你啦,請回覆:054:
勞仔 2010-7-19 10:10:00 AM
原帖由 Jessie 於 2010-7-18 02:26 發表
你會唔會考慮排隊去兔協??
其實我都好想幫到佢地, 然而養多隻兔兔係一件大事,
真係要好好諗清楚有冇咁既能力

我有想過致電兔協的,但當你睇過兔協都已經咁多兔咁辛苦,就不想把他們帶去兔協而增加他們的問題吧。
傘仔)) 2010-7-19 11:35:36 AM
我贊成勞仔必須領養人往荃灣帶兔兔走。
我自己覺得如果有心的人, 唔會嫌遠, 如果連帶隻兔回家都要人送上門,咁將來兔兔有病,恐怕連帶去看vet都嫌遠嫌煩, 雖然只係假設, 但交俾他們真係十萬個唔放心啊!
alanfatfish 2010-7-19 11:52:09 AM
hi, 勞仔,

方便SEND 多幾張牠們的相給我嘛? E-mail 是 [email protected]
我想拿來和我太太看看是否合眼緣,我們也在物色兔兔領養,本身也有聯絡另一位兔友想找主人,可惜遲遲未覆...>_<
謝謝

alanfatfish

PS : 我住沙田的,如果我太太覺得啱,或者可以約個晚上渣車過來探下牠們嘛? 看看兔兔是否喜歡我們。我們已有基本兔兔用品。
勞仔 2010-7-19 12:03:17 PM
原帖由 alanfatfish 於 2010-7-19 11:52 發表
hi, 勞仔,

方便SEND 多幾張牠們的相給我嘛? E-mail 是 [email protected]
我想拿來和我太太看看是否合眼緣,我們也在物色兔兔領養,本身也有聯絡另一位兔友想找主人,可惜遲遲未覆...>_<
謝謝

alanfat ...

沒問題,唯我是用手提影的,象數也不太高。
我覺得,還是親身接觸一下兔仔們才知道是否合眼的:002:
如果可以,你地過黎荃灣睇丫,我今日1點後都得閒。
alanfatfish 2010-7-19 02:33:58 PM
^_^...謝謝先,你真係好錫D兔兔
咁我等左你D相先啦,如果太太OK
我就再約你時間..:062:
connie0909 2010-7-19 04:42:13 PM
我想問下啡色個隻係仔定女??我有興趣
大約幾多個月??

Maggie)) 2010-7-19 04:55:08 PM
原帖由 connie0909 於 2010-7-19 04:42 PM 發表
我想問下啡色個隻係仔定女??我有興趣
大約幾多個月??

唔夠半歲,睇唔到係男定女........樓主講過了。:057:
szeszebaby)) 2010-7-19 05:27:36 PM
樓主,我已pm你,請查看。我住青衣,可隨時到荃灣拎兔兔
long~spirit 2010-7-20 12:16:31 AM
勞仔,如取寵,請聯絡我係上水交收
勞仔 2010-7-21 02:32:46 AM
抱歉,不是經常可以用電腦。因此有時會很久才回覆各位。
heiidiii)) 2010-7-21 02:54:37 PM
咩人黎嫁 !! 咁樣對d兔仔 又吾比d草佢地食 一陣有野狗黎點算 :050:
alanfatfish 2010-7-22 12:55:01 PM
勞仔,想問下你發左電郵未呢?...^_^

快速發帖