1P 幣

但是兔兔識得在廁所痾屎嗎?
還是只有尿??

還有
如果換廁所底料時,
兔兔之前的髒底料要清潔嗎?
定係由得佢放係果度??

仲有~~
兔兔出黎時
門口常常KICK到腳
點算?
花芝媽 2012-3-2 08:55:38 PM

有d兔兔會係廁所屙埋屎...  但很少... 屙係籠都易打理...  我2個女有時早上出到黎成地都係屎蛋囧  
識屙尿已經可以叫做識去廁所...   屎蛋易清理丫嘛

可能留返d屎蛋  同埋沾有佢尿尿既味道放返係到...

影個籠黎睇下..  ~~   順便影埋兔仔呀  哈哈
你對門係向下開..仲要鐵枝有窿窿..   你放張abc膠上去/   放條毛巾上去 ...  總知唔好有窿窿比佢kick親自己
奶茶媽 2012-3-2 09:08:16 PM
花芝媽 發表於 2012-3-2 08:55 PM
有d兔兔會係廁所屙埋屎...  但很少... 屙係籠都易打理...  我2個女有時早上出到黎成地都係屎蛋囧  
識屙尿 ...

聽日先up到呀~
佢都係周圍痾屎蛋= =
仲出過黎vv= =
.............
佢vv冇固定地方好難教........

佢今日就係kick親呀!!!
嚇死我呀!!!!!!
花芝媽 2012-3-2 09:22:10 PM
997134 發表於 2012-3-2 09:08 PM
聽日先up到呀~
佢都係周圍痾屎蛋= =
仲出過黎vv= =

屙屎蛋係會霸地盤@@  初初可能會咁者..

係籠到vv完有冇用醋抺返好?       4個角都會屙???
奶茶媽 2012-3-2 09:27:31 PM
花芝媽 發表於 2012-3-2 09:22 PM
屙屎蛋係會霸地盤@@  初初可能會咁者..

係籠到vv完有冇用醋抺返好?       4個角都會屙??? ...

我未清呀, 未問清楚新兔清唔清得我都唔敢搞
只係將佢d屎同尿放係廁入面

又唔係4個角bor
佢其實都唔係all過好多次
可能佢all左我都唔知
只係起身之後只係係某1個角見到底料濕左
之後就放左toilet係果度

但係佢而家又唔係果度all啦= =
花芝媽 2012-3-3 12:23:38 AM
997134 發表於 2012-3-2 09:27 PM
我未清呀, 未問清楚新兔清唔清得我都唔敢搞
只係將佢d屎同尿放係廁入面

你有冇放返佢D料入WC ..  你可以用D尿尿HI下個WC ...   

同埋放假花D時間睇住佢 見佢想屙就拓佢去WC  
奶茶媽 2012-3-3 09:29:34 AM 來自手機
花芝媽 發表於 2012-3-3 12:23 AM
你有冇放返佢D料入WC ..  你可以用D尿尿HI下個WC ...   

同埋放假花D時間睇住佢 見佢想屙就拓佢去WC   ...

點樣可以睇得出佢想痾?
hh0 2012-3-3 12:28:56 PM 來自手機
企定定紥過馬屹起條尾巴就係要屙尿啦,手快快推去上厠所,如果係厠所屙左尿就摸下佢頭仔讚佢乖,不過多數唔夠佢地快!
奶茶媽 2012-3-4 10:17:38 AM
hh0 發表於 2012-3-3 12:28 PM
企定定紥過馬屹起條尾巴就係要屙尿啦,手快快推去上厠所,如果係厠所屙左尿就摸下佢頭仔讚佢乖,不過多數唔 ...

係- -冇一次夠快,
一埋手想抱佢
已經痾左
痾完又9秒9跑走.......
Daniel823 2012-3-4 10:30:19 PM
我個隻接左佢番黎兩日,佢係草上便便
奶茶媽 2012-3-4 10:50:21 PM
Daniel823 發表於 2012-3-4 10:30 PM
我個隻接左佢番黎兩日,佢係草上便便

我大人都會
邊度得all得
Daniel823 2012-3-5 12:18:27 AM
997134 發表於 2012-3-4 10:50 PM
我大人都會
邊度得all得

啱啱想教佢去廁所痾尿,我用手套拎起吸晒尿嘅墊料比佢聞,再放佢入廁所,
再叫佢聞個廁所話佢知叫佢係到痾尿,咁我諗住放多少少入廁所,
佢無啦啦咬我隻手,我係咪整亂左佢地盤唔鍾意
奶茶媽 2012-3-5 09:03:19 AM 來自手機
Daniel823 發表於 2012-3-5 12:18 AM
啱啱想教佢去廁所痾尿,我用手套拎起吸晒尿嘅墊料比佢聞,再放佢入廁所,
再叫佢聞個廁所話佢知叫佢係到 ...

因為你伸手入籠嘛,呢啲如果你兔兔介意就盡量放左出黎先整

快速發帖