6/5***

潛左水幾日 .....因為忙於照顧兔兔~_~
雲尼拿留左3日院之後
尋日就可以帶佢返屋企啦
情況都有好轉
開始食返草....DR.MA話要等佢慢慢復原~~~
要食多7日藥...

星期6我DAYOFF所以就代兔爸帶佢出去
DR.MA問我想吾想陪佢一陣
我緊系話陪啦..

嗚 原來留院好慘的
好心痛呀><

(E..我UPDATE吾到相-.-佢話我張相太大? =0=)

隻衰豬唔食野..28號已經睇左DR MA!
比左D草粉+藥佢食 ;
只不過我地餵左幾日佢都冇好轉
D 便便仲愈黎愈細粒.
今日再睇DR.MA
要吊鹽水 ...陰公...
如果冇好轉要留院TIM...但留院係咪冇人睇住佢LOR?!
隻囡囡好細膽架!

唉好擔心....

all_loving_it 2012-5-3 10:21:10 PM
mizumi 發表於 2012-5-3 09:12 PM
我隻兔兔去過旺角pxt centxal留一晚院, 就係0係 dr ma 度接走佢後,因為驚返到屋企都係餵唔到佢食藥同草粉 ...

依間診所好似5係太好, 我因為自己5放心, 所以, 我之前都係大圍接走兔格格, 夜晚自己照顧, 兔兔而家既情況, 最好係keep住個半鐘餵一次草粉 + 益生菌, 2個鐘用蔬菜渣汁餵佢飲同按摩腸胃腹部, 格格黎既時候, 我足足有半個月係晚晚敢餵佢, 訓都訓5到長時間
mizumi 2012-5-4 04:54:25 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-3 10:21 PM
依間診所好似5係太好, 我因為自己5放心, 所以, 我之前都係大圍接走兔格格, 夜晚自己照顧, 兔兔而家既情況 ...

如無必要,真係打死我都唔敢再帶我寶貝去呢度
希望遲d多d診所24小時睇兔兔啦,有時會諗,如果兔兔夜晚有d咩事(大吉利是)都唔知點算,就算日頭都係, dr ma度唔收急証,約親都起碼一個禮拜後先有位
candy_ysf 2012-5-4 08:36:51 AM
KathyChan 發表於 2012-5-3 03:37 PM
係I LOVE RABBIT 買架 , 之後有帶過比DR MA BODY CHECK  ..
所以佢已經唔係第1次見DR MA ><

有body check 過 你真係一個好主人
我相信你盡力愛兔兔 兔兔會知ge  加油ar

我隻墨魚丸都係在i love rabbit 買, 之後都因為"打乞痴"睇左好多次醫生,而家先好返哂,大家一齊加油啦
KathyChan 2012-5-4 09:06:50 AM
多謝大家既意見啊

原來佢話留院都只係留到6點, 之後要接返佢走~

dr.ma 話訓之前餵多佢一次草粉...

同埋情況比想像中好...不過便便偏細粒

今日都要去留院啊

希望佢快d食返野啦.....
KathyChan 2012-5-4 09:15:11 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-3 08:05 PM
我剛接收屋企個格格, 佢腸胃好差, 每日all出黎既便便好臭, 係軟便, 到而家每日既便便都未完全正常, 但情 ...

兔兔住既地方, 如果話有唔同..又的確有..
本來28號同芝麻仔一齊去dr.ma 度絕育
咁我地就洗佢個"龍" ..因為兔兔絕育後唔可以跳
所以我地將佢第2層既跳版拆左..+ 拎走佢個條橋仔...
結果佢就唔食草..
第2日由絕育變左睇病=.="""

ps. 我想問紅蘿蔔葉, 蒲公英葉 << where can i buy it ?
兔兔本身已經係食apd T 草+ APT 果樹草....T^T
Dylan 2012-5-4 10:29:47 AM
all_loving_it 發表於 2012-5-3 08:05 PM
我剛接收屋企個格格, 佢腸胃好差, 每日all出黎既便便好臭, 係軟便, 到而家每日既便便都未完全正常, 但情 ...

嘩嘩嘩!你個總理真係好食得,食咁多野既
Dylan 2012-5-4 10:30:13 AM

Dylan 2012-5-4 10:30:39 AM

Dylan 2012-5-4 10:45:15 AM

Dylan 2012-5-4 11:22:57 AM
KathyChan 發表於 2012-5-4 09:15 AM
兔兔住既地方, 如果話有唔同..又的確有..
本來28號同芝麻仔一齊去dr.ma 度絕育
咁我地就洗佢個"龍" ..因 ...

紅蘿蔔葉citi super有全棵
蒲公英葉(含鈣量高不宜多吃)q-pxt有乾既
佢如果真係咁細謄,不如日頭留院;夜晚就自己湊啦
另外久唔久比d rosemary佢食,彌補抑鬱情緒citi super有盆栽
至於24小時係得pet cxntral有,但好多兔友投訴話5pro5細心
Dylan 2012-5-4 11:30:18 AM
蒲公英葉,rosemary都屬於香草,
香草唔係全部可以混合食用,會出現中毒情況
建議每日餵一種,數分鐘內食完
KathyChan 2012-5-4 12:40:59 PM
Dylan 發表於 2012-5-4 11:22 AM
紅蘿蔔葉citi super有全棵
蒲公英葉(含鈣量高不宜多吃)q-pxt有乾既
佢如果真係咁細謄, ...

哦哦...thanks! 

e+就係日頭留院,夜晚就自己湊 .. 我刀唔放心比佢一個女仔係外面過夜 > <! `
KathyChan 2012-5-4 12:48:50 PM
今日左帶左佢返dr.ma度了.
但dr.ma今日dayoff
由d姑娘去睇住佢~~~

另外一個e生話佢肚仔鬆左..但腸都係郁得慢>_<!
如果今日佢肯食草就唔使返去
如果唔係聽日都要返去吊丫....*(e...好痛

雲尼拿你快d好返la 
我好擔心你T^T
Dylan 2012-5-4 01:07:22 PM
KathyChan 發表於 2012-5-4 12:48 PM
今日左帶左佢返dr.ma度了.
但dr.ma今日dayoff
由d姑娘去睇住佢~~~

請問留院點收費
貓仔兔 2012-5-4 01:29:42 PM
KathyChan 發表於 2012-5-4 09:06 AM
多謝大家既意見啊

原來佢話留院都只係留到6點, 之後要接返佢走~

咁就好喇!有佢地咁專業細心嘅照顧加埋你呢個兔媽,佢一定會好快好番架!

快速發帖