從琴日開始我隻兔兔已經係咁
今日係咁
我唔知點算好!!
但係我又冇位預約去睇醫生
希望大家比d意見
mimkey5566 2012-5-7 02:07:15 AM

兔兔終於比我親眼睇到佢柯便便啦
不過唔係圓的
有d直程好似提子干
有d就係彎彎地的
但係都算好!
起碼有柯
貓仔兔 2012-5-7 06:09:31 AM 來自手機
mimkey5566 發表於 2012-5-7 01:00 AM
咁我聽日去買先@@!!

買多啲替換呀!^一^
貓仔兔 2012-5-7 06:10:43 AM 來自手機
mimkey5566 發表於 2012-5-7 02:07 AM
兔兔終於比我親眼睇到佢柯便便啦
不過唔係圓的
有d直程好似提子干

太好喇!按摩多啲肚肚,等佢不停疴啦!:
P
mimkey5566 2012-5-7 03:16:33 PM
多謝大家呢幾日既關心
醫生話小白比之前好左好多
但係醫生幫佢吊多次鹽水
餵完草粉之後
突然間 後腳大力地踏左兩下
醫生係咁急救
最終都係救唔返..
最可惜既係... 見唔到佢最後一面

希望大家珍惜眼前既兔兔,唔係到佢突然走左果時
深深敢後悔點解當初唔多d陪下佢..

所以我依家要好好珍惜同朱朱既日子!!!
Dylan 2012-5-7 03:32:32 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 03:16 PM
多謝大家呢幾日既關心
醫生話小白比之前好左好多
但係醫生幫佢吊多次鹽水

醫生點話
點解會敢,咩原因
RIP
mimkey5566 2012-5-7 03:39:17 PM
Dylan 發表於 2012-5-7 03:32 PM
醫生點話
點解會敢,咩原因
RIP

醫生話幫佢吊鹽水 之後餵草粉
半個鍾 突然大力踏左兩下 之後醫生見到唔對路
就幫佢做急救 可惜都係救唔返..

我真係接受唔到
醫生話比琴日好左 今朝仲好地地
醫生叫我6:30接返佢
坐緊車返去果時 就打過黎話佢就黎死
最後都趕唔到黎見佢最後一面..
醫生都唔知點解會咁..
Dylan 2012-5-7 03:46:30 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 03:39 PM
就幫佢做急救 可惜都係救唔 ...

真係好突然,我忍唔住
你唔好禁傷心喇
mimkey5566 2012-5-7 03:54:17 PM
Dylan 發表於 2012-5-7 03:46 PM
真係好突然,我忍唔住
你唔好禁傷心喇

嗯..
我仲有朱朱 我要多d陪下佢=] ...
費時好似小白咁..  真係好後悔當初點解唔多d陪下佢...
Dylan 2012-5-7 04:08:04 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 03:54 PM
嗯..
我仲有朱朱 我要多d陪下佢=] ...
費時好似小白咁..  真係好後悔當初點解唔多d陪下佢... ...

係呀,你爸爸唔比你開冷氣係好正常,慳家嗎.如果我唔係有兔兔,我都係唔比兔爸開冷氣架
實惠d冰種大個d,有成500ml
深藍既,韓國造架;不如你去睇下啦
貓仔兔 2012-5-7 04:26:28 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-5-7 04:08 PM
係呀,你爸爸唔比你開冷氣係好正常,慳家嗎.如果我唔係有兔兔,我都係唔比兔爸開冷氣架
實惠d冰種大個 ...

Rip...朱朱都係兔仔?如果係要睇睇兔兔寳典,裡面有好多養兔資訊,要好好照顧朱朱呀!而家搞左兔兔身後事先,呢幾日為左照顧兔兔你都好辛苦架喇,休息下啦,另外亦要做好幫朱朱散熱嘅措施呀!第時有咩唔明,就立即上黎問啦,好多兔友都會答你架!
Dylan 2012-5-8 12:40:40 PM
實惠d冰種大個d,有成1.7litre
深藍既,韓國造架;不如你去睇下啦
poorguy22 2012-6-4 01:59:38 AM
出現腸停既原因 :
1) 因環境改變同外在因素令兔兔產生壓力而5進食

我響佢兩歲由佢前主人拎番黎頭兩日無野...之後唔食野....我以為佢死硬.睇左次e生千幾佢講佢腸停.
講到佢超嚴重....之後返屋企餵佢食草粉同益生菌兩日之後佢開始主動走出黎揾我同埋好肯食草粉....
之後我唔餵變用水溝一個兜仔比佢.佢追住食....打後我草粉同草都比佢...佢自己慢慢食番.
益生菌佢好抗拒. 我迫佢食成個星期...佢成日我即左一格佢 趙趙趙完變成碎粒吐番大半出黎. 不過應該都吞左唔少. 係正常. 而家佢搬左我做主人大半年都不知幾健康. 你都要努力.
poorguy22 2012-6-4 02:03:23 AM
另外佢果次睇e生e生都有叫我放低佢留一日比佢睇. 講到超大件事.
不過太貴我拎d藥走就算, 佢同兔仔打左一支皮下水, 一支抗生素. 比左草粉, 益生, 腸道洞動藥水.
我返去跟足用針筒迫佢食兩日搞掂晒.
所以有時唔好真係信足. 個人經驗當時佢想屈水.
wesky 2012-6-4 05:21:03 AM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 03:39 PM
就幫佢做急救 可惜都係救唔 ...

我好明白你嘅心情,你果陣有醫生睇已經好好了,好多事情我地無法控制...
Rest In peace
freeling820 2012-6-4 02:52:45 PM
rip...
樓主唔好咁傷心
小白會永遠長住喺你心中
我相信佢希望見到主人開心既一面

快速發帖