從琴日開始我隻兔兔已經係咁
今日係咁
我唔知點算好!!
但係我又冇位預約去睇醫生
希望大家比d意見
奶茶媽 2012-5-5 01:07:32 PM
問d草粉比佢啦~
Dylan 2012-5-5 01:21:44 PM
比菜同益生箘佢食
Dylan 2012-5-5 01:27:26 PM
睇咗e son 先,電去Dr Eric 道問下2244 6898
tseung kwan O
Shop S4 G/F
Bauhinia Garden
佢幫bB做絶肓
all_loving_it 2012-5-5 01:29:42 PM

你兔兔有無便便?

有無失溫? (即係你摸兔兔耳仔有無好凍)

佢幾大個?

你聽下佢腹部(即腸胃部位)有無聲?  定係好大聲?

all_loving_it 2012-5-5 01:37:35 PM
另外, 兔兔依兩日所在既地方溫度會5會高?  你有無同佢做防暑冒措施?

大圍珍禽異獸有急診睇, 9339-6842

5好等啦, 快D去睇
mimkey5566 2012-5-5 02:20:08 PM
Dylan 發表於 2012-5-5 01:21 PM
比菜同益生箘佢食

我琴日比左菜佢食 食左一條就唔食 今日比左糧 食左幾粒又唔食 -_-  屋企冇益生箘..
mimkey5566 2012-5-5 02:25:41 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-5 01:29 PM
你兔兔有無便便?

有無失溫? (即係你摸兔兔耳仔有無好凍)

今日唔見佢有便便 不過我睇佢籠入面d便便 細左好多
佢隻耳仔好凍又唔熱 溫溫地- -''
佢3歲幾
我聽唔出咩聲..
貓仔兔 2012-5-5 02:26:24 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-5 02:20 PM
我琴日比左菜佢食 食左一條就唔食 今日比左糧 食左幾粒又唔食 -_-  屋企冇益生箘.. ...

有無草粉?餵左同按摩住兔肚先啦....你唔好再等喇!唔係真係會死兔架!快D去睇醫生!
mimkey5566 2012-5-5 02:27:37 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-5 01:37 PM
另外, 兔兔依兩日所在既地方溫度會5會高?  你有無同佢做防暑冒措施?

大圍珍禽異獸有急診睇, 9339-6842

我4點幾就帶佢去睇e生
不過係離島獸醫 第1次去 唔知好唔好-_-'
但係又近我屋企果邊
mimkey5566 2012-5-5 02:29:17 PM
奶茶媽 發表於 2012-5-5 01:07 PM
問d草粉比佢啦~

岩岩已經餵左
mimkey5566 2012-5-5 02:30:58 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-5 02:26 PM
有無草粉?餵左同按摩住兔肚先啦....你唔好再等喇!唔係真係會死兔架!快D去睇醫生! ...

岩岩餵左草粉,4點幾就去睇
all_loving_it 2012-5-5 02:33:16 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-5 02:25 PM
今日唔見佢有便便 不過我睇佢籠入面d便便 細左好多
佢隻耳仔好凍又唔熱 溫溫地- -''
佢3歲幾

如果腸胃正常你係可以聽到好細聲既蠕動聲

無聲係腸停, 好大聲係腸道出現問題, 而且兔兔會肚痛

離島係有無睇開兔兔?  佢有無草粉賣?  定你手上有?
mimkey5566 2012-5-5 02:37:53 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-5 02:33 PM
如果腸胃正常你係可以聽到好細聲既蠕動聲

無聲係腸停, 好大聲係腸道出現問題, 而且兔兔會肚痛

應該有睇開兔兔 因為我第1次去 唔係好清楚 我屋企有草粉 已經餵左
貓仔兔 2012-5-5 02:38:59 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-5 02:30 PM
岩岩餵左草粉,4點幾就去睇

咁就好喇

快速發帖