尋晚返屋企途中經過觀塘和樂村公園, 見到有只白色侏儒兔女係出入口位置, 我想抱回家時, 只兔兔係敢跑, 最後找朋友幫忙去買菜, 用食黎引佢上吊, 最後還幸成功, 我接返屋企之後, 同佢做簡單檢查後, 摸上去肚仔入面有野, 我最初以為佢係入面生野, 所以今朝拿拿聲同佢去做BODY CHECK, 原來佢已經懷孕, 我的天......

醫生估計, 這只已懷孕的兔女大約9個月大, 除了牙仔同腸胃不大好以外, 都算是健康

hkhrachel 2012-7-6 10:48:11 PM
妳同兔仔真係一生結下不解之緣
兔兔前主人真係無陰公,兔兔有左BB仲唔要佢,但有可能佢知道兔兔有左BB唔想生出來煩所以唔要
all_loving_it 2012-7-6 10:50:24 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-6 10:32 PM
生左啲兔bb出黎,就唔會捨得俾人架喇,養日西佢地啦!

要睇下會生幾多只, 侏儒兔最多會生成4-5只, 如果生禁多只自己養晒, 連埋我屋企同依只侏儒女, 就足足有9-10只, 好難照顧得晒, 而且一旦兔兔有事, 醫療費好大開銷, 所以, 會比部份兔BB合適既人領養, 5捨得就一定會, 但最緊要都係希望兔BB日後會開心同幸福
syt174698 2012-7-6 10:55:46 PM
snow2ling 發表於 2012-7-6 10:19 PM
我可唔可以排隊領養?

http://petkd.net/thread-22345-1-1.html
呢度有人話又係D賤人唔要D兔兔,話得三個月,睇下你有無興趣打算領養
小黑與我 2012-7-6 11:00:24 PM
好可愛呀!!!!!!!
搞錯,咁可愛都丟出街,
啲人真係痴線架!!!
兔兔靠你照顧啦
all_loving_it 2012-7-6 11:06:45 PM
snow2ling 發表於 2012-7-6 10:19 PM
我可唔可以排隊領養?

日後可以比人領養既兔BB, 我會將佢既相及資料POST出黎, 如果睇個相同資料認為合適, 可以申請, 我會收集所有申請後, 去比較邊個會合適領養, 安排黎我屋企到同兔兔見面, 再安排家訪, 確定環境同領養者家人都支持領養兔兔, 日後需同兔兔絕育, 先可以接走兔兔
snow2ling 2012-7-6 11:20:44 PM
syt174698 發表於 2012-7-6 10:55 PM
http://petkd.net/thread-22345-1-1.html
呢度有人話又係D賤人唔要D兔兔,話得三個月,睇下你有無興趣打算 ...

唔該晒
snow2ling 2012-7-6 11:22:32 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 11:06 PM
日後可以比人領養既兔BB, 我會將佢既相及資料POST出黎, 如果睇個相同資料認為合適, 可以申請, 我會收集所 ...

好呀:)
期待~
all_loving_it 2012-7-6 11:37:03 PM
hkhrachel 發表於 2012-7-6 10:48 PM
妳同兔仔真係一生結下不解之緣
兔兔前主人真係無陰公,兔兔有左BB仲唔要佢,但有可能佢知道兔兔有 ...

現實中有好多依種人

all_loving_it 2012-7-6 11:40:09 PM
小黑與我 發表於 2012-7-6 11:00 PM
好可愛呀!!!!!!!
搞錯,咁可愛都丟出街,
啲人真係痴線架!!!

太多無良人士

所以第日兔b比人領養我一定會好小心同佢搵主人

如果搵5到, 寧願自己照顧埋

而家某討論區有人一邊收兔, 一邊比人領養

依種人可能就係收兔黎繁殖
all_loving_it 2012-7-6 11:59:47 PM
snow2ling 發表於 2012-7-6 11:22 PM
好呀:)
期待~

好多謝你既關注

兔bb出世後會食足奶再同佢地做埋body check, 出世後起碼大約3個月後先可以接走, 會係免費領養
.
小黑與我 2012-7-7 12:02:50 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 11:40 PM
太多無良人士

所以第日兔b比人領養我一定會好小心同佢搵主人

咁cheap嘅人都有
不過呢度都有好多愛兔之人

你諗住幫呢隻兔兔改個咩名要有霸氣d ga wor
小黑與我 2012-7-7 12:10:53 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 11:06 PM
日後可以比人領養既兔BB, 我會將佢既相及資料POST出黎, 如果睇個相同資料認為合適, 可以申請, 我會收集所 ...

我都好想見兔bb
all_loving_it 2012-7-7 12:47:25 AM
小黑與我 發表於 2012-7-7 12:02 AM
咁cheap嘅人都有
不過呢度都有好多愛兔之人

名仲諗緊......

我知道依到好多愛兔既人

但如果同屋企人住, 佢地既支持好緊要

5係既話, 可能會產生問題或者兔兔有事,

屋企人都5願意幫手照顧同關心兔兔

兔兔知道屋企人5關心佢, 兔兔會5開心
all_loving_it 2012-7-7 12:49:13 AM
小黑與我 發表於 2012-7-7 12:10 AM
我都好想見兔bb

我有得抱孫
wesky 2012-7-7 07:08:30 AM
佢好得意啊,   遇到你真好 ^^

快速發帖