尋晚返屋企途中經過觀塘和樂村公園, 見到有只白色侏儒兔女係出入口位置, 我想抱回家時, 只兔兔係敢跑, 最後找朋友幫忙去買菜, 用食黎引佢上吊, 最後還幸成功, 我接返屋企之後, 同佢做簡單檢查後, 摸上去肚仔入面有野, 我最初以為佢係入面生野, 所以今朝拿拿聲同佢去做BODY CHECK, 原來佢已經懷孕, 我的天......

醫生估計, 這只已懷孕的兔女大約9個月大, 除了牙仔同腸胃不大好以外, 都算是健康

小黑與我 2012-7-7 10:49:30 AM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-7-7 12:49 AM
我有得抱孫

榮升阿婆!!!!!
snow2ling 2012-7-7 12:40:49 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 11:59 PM
好多謝你既關注

兔bb出世後會食足奶再同佢地做埋body check, 出世後起碼大約3個月後先可以接走, 會係免 ...

當然要等佢食足奶先!
希望兔媽媽健健康康生bb:)
DomDomPig 2012-7-7 04:12:48 PM
隻兔女咁靚咁乖都唔要,好彩佢好彩遇到你咋
all_loving_it 2012-7-7 07:21:56 PM
snow2ling 發表於 2012-7-7 12:40 PM
當然要等佢食足奶先!
希望兔媽媽健健康康生bb:)

依個係一定, 我之所以話食足奶, 係想講兔bb出生後大約可以幾時接走
all_loving_it 2012-7-7 07:34:59 PM
hkhrachel 發表於 2012-7-6 10:48 PM
妳同兔仔真係一生結下不解之緣
兔兔前主人真係無陰公,兔兔有左BB仲唔要佢,但有可能佢知道兔兔有 ...

我由細到大都好鐘意兔兔

佢前主人真係勁過份.......

all_loving_it 2012-7-7 09:51:12 PM
小黑與我 發表於 2012-7-7 10:49 AM
榮升阿婆!!!!!

我其實好懷疑依只侏儒兔女佢前主人有可能係I x RABBIT到買, 因為佢真係好似依間野賣既侏儒兔既格調

面圓, 鼻仔平平, 耳仔細細
小黑與我 2012-7-7 10:50:03 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-7 09:51 PM
我其實好懷疑依只侏儒兔女佢前主人有可能係I x RABBIT到買, 因為佢真係好似依間野賣既侏儒兔既格調

面圓 ...

講起黎我喺銅鑼灣i x rabbit 見到一隻咁嘅樣嘅侏儒兔喎
all_loving_it 2012-7-7 11:47:10 PM
小黑與我 發表於 2012-7-7 10:50 PM
講起黎我喺銅鑼灣i x rabbit 見到一隻咁嘅樣嘅侏儒兔喎

我之前行過I X RABBIT都見個同佢差5多樣既侏儒, 有個網上兔販阿KEN, 佢都有只同佢好似樣既白侏儒, 所以我估依只好可能係I X RABBIT出品
小黑與我 2012-7-8 12:43:58 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-7 11:47 PM
我之前行過I X RABBIT都見個同佢差5多樣既侏儒, 有個網上兔販阿KEN, 佢都有只同佢好似樣既白侏儒, 所以我 ...

但 i x rabbit 啲侏儒兔好鬼貴架喎,
咁都丟佢出街
呢個主人癲架,兔兔真係無陰功
all_loving_it 2012-7-8 02:11:00 AM
小黑與我 發表於 2012-7-8 12:43 AM
咁都丟佢出街
呢個主人癲架,兔兔真係無陰功 ...

I X RABBIT既侏儒係好貴, 我見依只個樣同我平時係I X RABBIT見到差5多樣, 所以我有敢既懷疑, 不過, 5知係咪

只兔兔有左就將佢掉係公園到, 依種人本身就係癲

只兔兔有左, 佢本身肯定最少養緊2只, 可能佢養落之後, 先發覺照顧兔兔5簡單, 亦5懶得, 有起事上黎醫療費5平, 如果只女再生多胎, 就仲多兔兔要照顧, 到時開銷一定仲大, D兔BB生出黎之後大左要去絕育, 如果有幾只, 單係絕育就過萬, 5好再計其它

I X RABBIT既侏儒生出黎既BB, 有兔販賣緊千幾一只, 好貴, 但仍然有人買
vickoauth 2012-7-8 04:49:41 AM
有左bb先唔要,兔兔仲要咁靚女
d人真太過份!!
all_loving_it 2012-7-8 05:13:11 AM
vickoauth 發表於 2012-7-8 04:49 AM
有左bb先唔要,兔兔仲要咁靚女
d人真太過份!!

佢可以將只兔兔就敢掉起街, 仲點會理佢靚5靚女, 我發現兔兔既位置係公園出入口位置, 行5夠5步就係巴士站同大馬路, 只兔兔見我想抱佢, 佢好驚, 我5敢心急, 我都5知幾驚佢走出馬路
all_loving_it 2012-7-8 05:34:58 AM
小黑與我 發表於 2012-7-8 12:43 AM
咁都丟佢出街
呢個主人癲架,兔兔真係無陰功 ...

我發現兔兔既位置係公園出入口位置, 行5夠5步就係巴士站同大馬路, 只兔兔見我想抱佢, 佢好驚, 我5敢心急, 我都5知幾驚佢走出馬路

其實, 當時5只我一個見到只兔兔, 因為巴士站就係公園出入口隔離, 巴士站既人5少, 我打電話叫個朋友幫我買菜黎引兔兔, 有個女人聽到我講電話, 就搭傘同我講兔仔黎姐, 你就敢捉佢咪得, 洗5洗得登走去買菜, 我同佢講兔仔好易驚, 我怕佢驚得濟走出馬路比車撞

跟住個女人同我講既野, 係我完全無預料到, 佢竟然話, 食幾多著幾多係整定, 如果真係注定有事就有事, 無事既話點都無事, 兔仔邊有性架

聽完之後, 我同佢講, 兔仔係有性, 只係好多人以為無姐, 真係無性并5係只兔兔, 而係就敢將佢掉起街自生自滅既人, 如果真係話注定有事就有事, 無事既話點都無事, 敢我地仲洗咩睇車過馬路, 食魚做咩5連魚骨食, 有5舒服洗咩睇醫生......
snow2ling 2012-7-8 08:25:36 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-8 05:34 AM
我發現兔兔既位置係公園出入口位置, 行5夠5步就係巴士站同大馬路, 只兔兔見我想抱佢, 佢好驚, 我5敢心急, ...

哈哈,你講得好啱!
真正無性嘅係遺棄兔兔嘅人.\_/."
hh0 2012-7-8 08:41:15 AM 來自手機
多謝你照顧隻兔兔,bb 好快就出世,你同佢咁有緣,相信日後都好唔捨得俾人領養,兔兔被你遇上真的幸福!

快速發帖