尋晚返屋企途中經過觀塘和樂村公園, 見到有只白色侏儒兔女係出入口位置, 我想抱回家時, 只兔兔係敢跑, 最後找朋友幫忙去買菜, 用食黎引佢上吊, 最後還幸成功, 我接返屋企之後, 同佢做簡單檢查後, 摸上去肚仔入面有野, 我最初以為佢係入面生野, 所以今朝拿拿聲同佢去做BODY CHECK, 原來佢已經懷孕, 我的天......

醫生估計, 這只已懷孕的兔女大約9個月大, 除了牙仔同腸胃不大好以外, 都算是健康

貓仔兔 2012-7-6 09:52:54 PM 來自手機
有無搞錯呀...正衰人,隻兔女好靚女呀!!
siutung 2012-7-6 09:54:19 PM
你會唔會養左佢嫁??
all_loving_it 2012-7-6 10:02:37 PM
siutung 發表於 2012-7-6 09:54 PM
你會唔會養左佢嫁??

佢而家已經係我屋企, 正係到養緊

佢而家有左, 無論係情緒同精神會好敏感同緊張, 所以暫時都由我去養
siutung 2012-7-6 10:03:35 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 10:02 PM
佢而家已經係我屋企, 正係到養緊

佢而家有左, 無論係情緒同精神會好敏感同緊張, 所以暫時都由我去養 ...

唔好唔要佢
佢好慘慘
all_loving_it 2012-7-6 10:11:26 PM
siutung 發表於 2012-7-6 10:03 PM
唔好唔要佢
佢好慘慘

日後生完後應該會由兔婆負責, 我本身已經有4只兔兔, 而且3只係長期病患, 每日都要用好長時間照顧護理

而佢生出既BB會比人領養
siutung 2012-7-6 10:16:55 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 10:11 PM
日後生完後應該會由兔婆負責, 我本身已經有4只兔兔, 而且3只係長期病患, 每日都要用好長時間照顧護理

而 ...

希望dBB健健康康
snow2ling 2012-7-6 10:19:11 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 10:11 PM

而 ...

我可唔可以排隊領養?
siutung 2012-7-6 10:19:27 PM

而 ...

咩係兔婆??
all_loving_it 2012-7-6 10:20:27 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-6 09:52 PM
有無搞錯呀...正衰人,隻兔女好靚女呀!!

依個世界咩人都有, 可能只兔女有左, 一胎就生幾只, 又5知點好, 所以就敢掉佢係街
貓仔兔 2012-7-6 10:21:22 PM 來自手機

而 ...

公園會唔會仲有兔爸爸呢?真係大可憐喇....要好好同佢補身呢!
all_loving_it 2012-7-6 10:26:44 PM
siutung 發表於 2012-7-6 10:19 PM
咩係兔婆??

我係兔媽, 我媽咪就係兔婆

因為我媽媽只係住低我幾層, 所以我基本上可以日日去探只兔兔, 陪佢玩同觀察佢健康情況

而且我媽媽有照顧兔兔經驗
貓仔兔 2012-7-6 10:32:36 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-7-6 10:26 PM

因為我媽媽只係住低我幾層, 所以我基本上可以日日去探只兔兔, 陪佢玩同觀察佢 ...

生左啲兔bb出黎,就唔會捨得俾人架喇,養日西佢地啦!
siutung 2012-7-6 10:33:02 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-6 10:26 PM

因為我媽媽只係住低我幾層, 所以我基本上可以日日去探只兔兔, 陪佢玩同觀察佢 ...

咁好.......我都想探下佢
all_loving_it 2012-7-6 10:35:18 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-6 10:21 PM
公園會唔會仲有兔爸爸呢?真係大可憐喇....要好好同佢補身呢!

我見到佢都有諗會5會仲有其它兔兔係到, 所以叫我朋友, 兔爸同兔婆拎住菜同草去附近搵, 如果佢係喱埋左, 想佢聞到野食味可以出黎, 搵左半個鐘, 都無發現, 所以收隊

快速發帖