1P 幣

其實29號雪比去左8號兔到剪毛,之後帶雪比回家除中,拎左佢出黎睇睇,抱起發現佢下面好似流左少少血咁,但乾左,之後已經打左好多個電話比8號兔老闆,因個時以經係夜深,所以第2日就即刻帶左佢去比個老闆睇,個老闆話,剪個時可能個姐姐high到佢,只係敏感..無需要查藥..
之後雪比都好驚比人反轉,岩岩我終於反到佢, 發現佢下面依家係咁,到底係咩情況?係正常定點?
all_loving_it 2012-8-11 07:11:27 AM
雪比ma 發表於 2012-8-11 06:53 AM
過左12日,佢會唔會屈我自己整成咁,又或者係到係咁兜,我10點會打去同個老闆理論!我怕佢唔肯倍償!黑心商人! ...

我好鬼憎依種人
雪比ma 2012-8-11 07:32:49 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 07:08 AM
你屋企有無碘酒之類既野, 如果有既話, 你用碘酒同水稀釋 1: 2.5用棉簽查下佢有問題既位啦

如果打電話5得 ...

我諗我會打個電話比佢先!
之後佢唔倍,我先落鋪頭講,我洗唔洗帶埋隻兔去同佢對質?我屋企人個個都要返工,無大人陪我...
我怕嗌唔贏,但係點都好,我覺得點都要佢退返480蚊黎!
雪比ma 2012-8-11 07:33:44 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 07:11 AM
我好鬼憎依種人

佢自己都有養兔,點解可以咁無良心推卸責任!
all_loving_it 2012-8-11 08:02:22 AM
雪比ma 發表於 2012-8-11 07:33 AM
佢自己都有養兔,點解可以咁無良心推卸責任!

養兔既人5等於有良心, 就算佢對自己既兔兔好, 5等於對其它人養既兔兔好, 而且佢做生意既心態, 擺明係利字當頭, 如果佢本身真係對兔兔好, 絕對5可能會聽到你話只兔兔剪毛後有問題, 佢都好似5當一回事, 好過份
all_loving_it 2012-8-11 08:03:51 AM
雪比ma 發表於 2012-8-11 07:32 AM
我諗我會打個電話比佢先!
之後佢唔倍,我先落鋪頭講,我洗唔洗帶埋隻兔去同佢對質?我屋企人個個都要返工,無 ...

係呀, 你打左比佢睇下咩環境先

錢當然要佢退啦
貓仔兔 2012-8-11 09:54:00 AM 來自手機

你帶隻兔睇dr.先,因為唔知傷口深唔深,有無發炎,睇完有證據唔係high親同敏感,係損左,連獸醫$都叫佢賠埋啦!最重要處理左兔兔傷口先,記得攞單呀!^^
雪比ma 2012-8-11 10:12:14 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 08:03 AM
係呀, 你打左比佢睇下咩環境先

錢當然要佢退啦

我未講完,佢就同我講, 叫我拎去鋪頭比佢睇一陣!仲叫我吾洗擔心.!!我諗佢好明顯知我搵佢傾既目的!
all_loving_it 2012-8-11 10:30:15 AM
雪比ma 發表於 2012-8-11 10:12 AM
我未講完,佢就同我講, 叫我拎去鋪頭比佢睇一陣!仲叫我吾洗擔心.!!我諗佢好明顯知我搵佢傾既目的! ...

肯定知啦, 佢心虛
wendy 2012-8-11 10:39:01 AM
我未講完,佢就同我講, 叫我拎去鋪頭比佢睇一陣!仲叫我吾洗擔心.!!我諗佢好明顯知我搵佢傾既目的! ...

如果真係佢自己唔小心整親隻兔兔,就應該認o左佢啦,做咩又要你帶隻兔兔落去,又要反轉佢,實嚇屎兔囉,好可憐!唔係剪到佢,又點會無原無故會有血漬?敏感會出血o既咩!

我又係聽同見到好多呢d事實,所以我寧願自己慢慢剪或者去一間可以睇住佢o地剪o既,我見過兔協係可以留低睇o架,咁樣我會放心好多,起碼有咩事都可以即時投訴佢或者帶隻兔仔走,唔好再比佢o地教飛!

希望你隻兔兔快d好番,唔好有心理陰影就好囉!
佢o地真係會有陰影o架,因為我試過有一次好唔小心剪指甲剪深o左,因為我隻兔兔掙扎囉,錯手剪深o左,攪到佢流o左少少血,但係之後個幾星期摸佢手仔,佢都好抗拒,攪到我好內疚呀
all_loving_it 2012-8-11 10:40:36 AM

你記得落到去佢同你講咩都好, 你都記得一定要退$, 5好比佢帶你遊花園, 或者隨便講d野打發你同打圓場

因為佢好明顯係奸商壞蛋一名

wendy 2012-8-11 11:03:58 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 10:40 AM
你記得落到去佢同你講咩都好, 你都記得一定要退$, 5好比佢帶你遊花園, 或者隨便講d野打發你同打圓場{:3_7 ...

贊成!唔好再比佢教飛呀

同埋好似貓仔兔咁講,應該帶兔兔去比醫生check一check,證明佢係比利器所傷,有證有據,講起o黎都有力d!
不過,如果佢身有米,同埋仲有少少良心的話(希望),應該唔會留難你o既!
希望你順順利利可以攞番d $$,又唔使攪到兔兔驚驚啦!
雪比ma 2012-8-11 11:41:00 AM
貓仔兔 發表於 2012-8-11 09:54 AM
你帶隻兔睇dr.先,因為唔知傷口深唔深,有無發炎,睇完有證據唔係high親同敏感,係損左,連獸醫$都叫佢賠埋 ...

屋企人返哂工..暫時問唔到佢地拎住...
雪比ma 2012-8-11 11:44:57 AM
wendy 發表於 2012-8-11 10:39 AM
如果真係佢自己唔小心整親隻兔兔,就應該認o左佢啦,做咩又要你帶隻兔兔落去,又要反轉佢,實嚇屎兔囉, ...

我依家好心up見到佢,岩岩佢見到我換3,即刻狂dum地..應該知又要出去...其實我好唔想帶佢出,今次一定要拎個公道!
一陣我一定會警告佢要細力d對佢..!! 一暴力,我一定會搶返隻兔跟住鬧死佢!
佢點兜都好,始終整到就整到,我理得佢high到定點,事實整到就一定要倍錢!
雪比ma 2012-8-11 11:48:12 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 10:40 AM
你記得落到去佢同你講咩都好, 你都記得一定要退$, 5好比佢帶你遊花園, 或者隨便講d野打發你同打圓場{:3_7 ...

好可憐呀佢個樣!!搞到我唔想帶佢出去.... 出一出飛的返黎,應該無事掛
雪比ma 2012-8-11 12:01:47 PM
捉雪比落袋個時,佢係屋企狂跑,真係好驚..平時都未至於唔比我捉.!

快速發帖