1P 幣

其實29號雪比去左8號兔到剪毛,之後帶雪比回家除中,拎左佢出黎睇睇,抱起發現佢下面好似流左少少血咁,但乾左,之後已經打左好多個電話比8號兔老闆,因個時以經係夜深,所以第2日就即刻帶左佢去比個老闆睇,個老闆話,剪個時可能個姐姐high到佢,只係敏感..無需要查藥..
之後雪比都好驚比人反轉,岩岩我終於反到佢, 發現佢下面依家係咁,到底係咩情況?係正常定點?
雪比ma 2012-8-11 12:11:10 PM
岩岩見到雪比個驚樣真係好火,直接打過去鬧個老闆!佢就話正常兔仔出過1次街見到個袋都會驚!跟住我話,佢之前出過好多次街都未試過驚到咁!直接一放落個袋就走,跟住呢埋! 跟住佢就係咁解釋話想我帶隻兔去比佢,佢會比藥水我查, 我就話, 我知,但係依家好明顯係你地剪傷我隻兔!責任係你地到,係咪應該退錢?跟住佢又係咁講廢話,跟住我話,總之事實上係你地剪傷我隻兔, 我要既係退錢,仲有個5次我都吾會再夠膽比你地剪! 跟住佢就話,咁口同鼻"淆"係無用既, 我地做左生意咁耐,剪過咁多隻兔都無事, 你不如帶張卡黎我退返錢比你! 跟住就話唔好意思跟住就cut左線, 88都無!
siutung 2012-8-11 12:28:23 PM
阿B:雪比你有冇事牙
siutung 2012-8-11 12:30:24 PM
雪比ma 發表於 2012-8-11 06:53 AM
過左12日,佢會唔會屈我自己整成咁,又或者係到係咁兜,我10點會打去同個老闆理論!我怕佢唔肯倍償!黑心商人! ...

所以我一直都唔中意8號兔
siutung 2012-8-11 12:33:12 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 07:08 AM
你屋企有無碘酒之類既野, 如果有既話, 你用碘酒同水稀釋 1: 2.5用棉簽查下佢有問題既位啦

如果打電話5得 ...

如果係咁我第一時間叫我媽咪去 其實我知道雪比ma講緊邊個 我都好憎佢
siutung 2012-8-11 12:35:14 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 08:03 AM
係呀, 你打左比佢睇下咩環境先

錢當然要佢退啦

唔退咪打去消委會告佢
all_loving_it 2012-8-11 12:51:24 PM
雪比ma 發表於 2012-8-11 12:11 PM
岩岩見到雪比個驚樣真係好火,直接打過去鬧個老闆!佢就話正常兔仔出過1次街見到個袋都會驚!跟住我話,佢之前 ...

佢撞正你好彩, 如果換轉係我, 佢就大劑, 我最鬼憎依種老闆, 我都好鬼嬲, 離晒普, 明明上次已經係有事, 佢仲要扮專家企圖想避免責任, 佢可能知你養兔兔5係好耐, 咪話佢養左好多年依樣野黎大你

佢5退$, 係我肯定告佢, 仲要將依單野發佈出去, 5好有人再中招
all_loving_it 2012-8-11 12:54:27 PM
siutung 發表於 2012-8-11 12:33 PM
如果係咁我第一時間叫我媽咪去 其實我知道雪比ma講緊邊個 我都好憎佢

如果係我, 當時都鬧獲佢金, 想帶我遊花園, no way, 粗俗d都要講句 "依種老闆, 禁q衰"
all_loving_it 2012-8-11 12:55:25 PM
siutung 發表於 2012-8-11 12:35 PM
唔退咪打去消委會告佢

無錯, 仲要爆埋比傳媒, 將單野攪大去, 5好比佢繼續遺害人間
all_loving_it 2012-8-11 12:57:21 PM
雪比ma 發表於 2012-8-11 12:11 PM
岩岩見到雪比個驚樣真係好火,直接打過去鬧個老闆!佢就話正常兔仔出過1次街見到個袋都會驚!跟住我話,佢之前 ...

我會同個老闆講 : 你地做生意禁耐兔兔都無事, 敢我替依d兔兔高興, 但我只知道而家我只兔兔係有事囉
雪比ma 2012-8-11 01:46:57 PM
岩岩去左8號兔,我入到去見到有客,我以經好好人等個客走左我先同佢講.
我仲好好禮貌同佢講岩岩真係唔好意思,係電話到惡左..
跟住都無乜野,佢就拎左隻成年兔女出黎比我睇
佢:你個隻就一定吾係剪傷,正常下面都係咁既!
我:但我見到入面有血架WO!
串樣..個樣當我講廢話)
佢:呀妹,你咁做人唔得架!
佢:拎住我張卡話,拿你做左1次姐,我退返無做個5次錢比你
我:下!你有剪個次剪傷我隻兔!唔退錢?
佢:咁你事實係有錢呀嘛
我:但係你剪傷左我隻兔,我醫藥費已經無計你!依家仲唔退錢?
佢:所以我咪叫你帶隻兔黎囉,我諗住比D藥水佢查下架嘛,你要哂錢帶佢睇獸醫我唔阻你
我:咁姐係有整傷佢啦,退錢囉
佢:呀妹你咁做人唔得架!
我:咁事實你係有整傷嘛,我都係實話實說姐
佢:我都係實話實說,個個一定唔係傷口,呀妹你咁做人唔得架
我:我都幫襯左你地2,3年, 如果唔係真係剪傷,我點會咁樣講
佢:我地都開左好多年架啦,你都識講幫襯我地咁耐,我地好有信譽架
拎左D錢出黎,數比我睇)
佢:拿!呢到一共480蚊! 我地無差你野架啦!
佢:呀妹,你有無會員卡呀?
我: (比佢)
佢: (收埋張卡)
跟住我就走!
雪比ma 2012-8-11 01:52:05 PM
我有打算唱衰佢,佢咁樣對D兔仔都得,擺到明係剪傷,如果唔係點解當初話敏感,依家又話想比藥水我查?
好多野佢都前言不對後語,真係擺到明係見我細恰我!
我唯一驚既係,如果唱衰佢,因為我做佢VIP個時填左張資料,有我地址,我怕佢搵上門OR一陣唔知點對付我!
個老闆係極度似黑社會大佬!
呢D人, 同佢買野就態度咁好,
依家係佢做錯野,要佢退錢就態度轉變,佢都幾火爆,如果我唔係細路女,我一定會駁落去!

仲有,岩岩醒起仲有D對話

我:我以經上網放埋相問左好多人, 個個都話呢個係傷口黎!
佢:網上面D人你都信 (串樣+笑)

我未見過D咁狗既人,其實佢比錢咪得,洗吾洗鬧我一倫!
雪比ma 2012-8-11 01:53:29 PM
siutung 發表於 2012-8-11 12:35 PM
唔退咪打去消委會告佢

佢岩岩真係想唔退! 仲講到我呃佢咁, 係咁話我咁做人唔得!
咁唔通好似佢呢D商人咁無良心做人,對動物咁暴力就叫岩?搞笑!
雪比ma 2012-8-11 01:59:14 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 12:51 PM
佢撞正你好彩, 如果換轉係我, 佢就大劑, 我最鬼憎依種老闆, 我都好鬼嬲, 離晒普, 明明上次已經係有事, 佢 ...

咁希望大家幫幫手發佈出去,
因為佢分店有4間!但其實所有員工都係個幾個,老闆就通常周圍走,
佢D員工好明顯訓練不足先會剪傷兔!
下一隻兔又唔知會係邊個咁唔好彩!
8號兔好多好似我呢D養寵物新手既人幫襯!
佢真係黑店黎!D野貴人10-20蚊!

佢同人講無剪傷過兔姐,唔代表真係無!好似我咁就係一個好例子!
個老闆真係好惡,而且得我一個,雅都又咁偏僻,我岩岩其實好驚比佢捉去打...所以我先肯收口,雖然都係駁左幾句,但都係事實!

講真佢岩岩自己都踢爆自己! 佢拎隻兔出黎比我睇,
個隻兔女同我隻兔女下面好明顯一d都唔同,佢個隻白雪雪,無血痕,
我呢隻?不但有條紅線.入面仲有血架!睇圖都見到!
仲講到我屈佢錢咁!
雪比ma 2012-8-11 02:03:36 PM
siutung 發表於 2012-8-11 12:33 PM

可惜我屋企人要返工,只可以自己好勇咁去追討D倍償,岩岩真係好驚!!
上網睇有D人話個老闆好人,我當初都以為係,因為佢肯解答我好多問題!
但係依家發現.有錢搵梗係好人啦!
睇到佢真面目就知佢扮出黎...
份人係點見人見智啦..睇佢今次明明剪傷我隻兔仲係到駁, 仲要鬧我一餐先心息.
仲收埋人地張vip卡,應該標左我入blank list,就知咩人啦!
wesky 2012-8-11 02:05:20 PM
就咁睇你上載既圖, 果個似係便便位? 真係睇唔到佢有冇整傷或有血, 可能圖片太濛

快速發帖