1P 幣

其實29號雪比去左8號兔到剪毛,之後帶雪比回家除中,拎左佢出黎睇睇,抱起發現佢下面好似流左少少血咁,但乾左,之後已經打左好多個電話比8號兔老闆,因個時以經係夜深,所以第2日就即刻帶左佢去比個老闆睇,個老闆話,剪個時可能個姐姐high到佢,只係敏感..無需要查藥..
之後雪比都好驚比人反轉,岩岩我終於反到佢, 發現佢下面依家係咁,到底係咩情況?係正常定點?
all_loving_it 2012-8-11 02:58:15 PM
siutung 發表於 2012-8-11 02:45 PM
呢d咁嘅人 真係想打佢

我都好想

叫豬腳薑用連橫無敵兔三腳踏獲金佢, 跟住, 總理用頭頂除教訓佢一獲
all_loving_it 2012-8-11 03:00:24 PM
雪比ma 發表於 2012-8-11 02:41 PM
告就難d啦,人地4間鋪,佢賣d野咁貴.日日賺咁多..大把本錢同我打.. 一陣輸既係我.. ...

去消費者委員會到佢, 再5係去法援, 順手將依單野揚開去
all_loving_it 2012-8-11 03:01:12 PM
雪比ma 發表於 2012-8-11 02:44 PM
加左..哇=3=你好細個

你地都好細個, 我年紀大啦
siutung 2012-8-11 03:01:51 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 02:58 PM
我都好想

叫豬腳薑用連橫無敵兔三腳踏獲金佢, 跟住, 總理用頭頂除教訓佢一獲 ...

叫阿b用咬咬功咬死佢
wendy 2012-8-11 03:23:04 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 02:58 PM
我都好想

叫豬腳薑用連橫無敵兔三腳踏獲金佢, 跟住, 總理用頭頂除教訓佢一獲 ...

妹妹,你咁做兔唔得o架!要出埋兔拳先得o架嘛
打到佢跌低,就請佢飲杯「珍珠奶茶」
雪比ma 2012-8-11 05:46:45 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 02:53 PM
我睇到你張相, 有問題既位置皮膚顏色明顯同其他位置5同, 而且仲有條好似"狠"既野, 你都有摸佢, 好似人埋 ...

係!根本上佢地知道係剪親我雪比,只係唔想倍償先死口唔認!
開頭話敏感,跟住又話比藥水查傷口,咁佢自己同自認剪親我雪比無分別, 如果係敏感, 洗咩查藥水?
我去個時仲見佢放定支藥水係櫃台, 之前我倉鼠有傷都係查個隻,我記得佢同我講係消毒藥水,話係獸醫到買既,咁如果真係敏感,點解查消毒傷口個隻藥水?
包糧係佢地到買!
雪比ma 2012-8-11 05:49:40 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-11 03:00 PM
去消費者委員會到佢, 再5係去法援, 順手將依單野揚開去

佢私底下已經倍償左比我,比錢我個時仲話以後都無差我任何野
咁我去消費者委員會到,由於佢已經倍左錢,未必會接納我投訴,或者好易告唔入
貓仔兔 2012-8-12 12:19:50 AM 來自手機
雪比ma 發表於 2012-8-11 05:49 PM
咁我去消費者委員會到,由於佢已經倍左錢,未必 ...

所以我叫你帶兔睇dr,佢就無得咁惡....如下次要等有客係度至同佢傾,佢會扮好人,亦會快快退$怕俾人知,而且有人望住你亦安全啲...而家我都係建議你帶佢睇獸醫,搞好個傷口先....
雪比ma 2012-8-12 02:05:38 AM
貓仔兔 發表於 2012-8-12 12:19 AM
所以我叫你帶兔睇dr,佢就無得咁惡....如下次要等有客係度至同佢傾,佢會扮好人,亦會快快退$怕俾人知, ...

好啦,我會帶佢去睇醫生..thank!絕對無下次,我以後剩係敢自己剪,同之後唔係緊急都唔敢再帶佢出街,因為佢真係好驚..
wendy 2012-8-12 09:53:02 AM

除o左退$$,佢肯賠$$比你?咁即刻佢都記得自己衰o左咩啦
佢間舖有咩掂?糧又唔掂,生殼牛;美容又唔掂,剪傷兔兔!
引用阿蘇一句說話:執o左佢啦

我都覺得貓仔兔講得好o岩,雖然得你一個女仔,真係唔使同佢客氣,應該趁有客係度當面投訴佢(我都係咁),你人身仲更安全,同埋等d客知道佢咁衰,衰又唔肯認,仲要鬧人。如果帶埋有埋醫生紙都唔到佢抵賴,到時你講o野都會大聲d,唔使驚佢!我記得以前係報紙投訴版睇過一個投訴,事主隻狗狗比寵物店剪到流血,事主接狗狗時發現,店員死口唔認,於是事主即時影低佢,再帶狗狗去睇醫生檢傷,仲去埋消委會、網上及投訴版投訴呢件事。雖然最終事主係投訴版記者陪同下先至拗到比番醫療費用,但已經令好多人知道呢件事。
雪比ma 2012-8-12 10:06:07 AM
wendy 發表於 2012-8-12 09:53 AM
佢間舖有咩掂?糧又唔掂,生殼牛;美 ...

佢剩係退返美容錢比我!講到咩都唔關佢事咁!話如果我帶佢去睇獸醫係我自己哂錢,
比錢我個時仲話以後無欠我野,姐係話雪比之後有咩病佢都唔會負責!

最衰我個時無影抵D罪証!!又無錄佢音..今次好在雪比最後無咩事!唔係?佢一定要負責!
all_loving_it 2012-8-12 08:30:31 PM

我既意思, 係話如果個老板5退$先告佢
all_loving_it 2012-8-12 08:40:10 PM
wendy 發表於 2012-8-12 09:53 AM
佢間舖有咩掂?糧又唔掂,生殼牛;美 ...

間鋪頭係衰, 但我覺得一樣還一樣, 5好咩都賴晒佢地, 包糧個膠袋外發現有只谷牛5可以就敢話係間鋪頭做成, 買返黎開封後點儲存係個好大問題, 更何況樓主有檢查過包糧, 入面係無谷牛, 佢只係用野夾好, 好大可能只谷牛真係路過或者因為儲存問題引起
all_loving_it 2012-8-12 08:46:46 PM
雪比ma 發表於 2012-8-11 05:46 PM
係!根本上佢地知道係剪親我雪比,只係唔想倍償先死口唔認!
開頭話敏感,跟住又話比藥水查傷口,咁佢自己同自 ...

咪係囉, 我見到張相, 同佢講既野, 都覺得有問題, 根本好矛盾

不過, 今次係個經驗, 第日真係5好未試過佢既服務就直接去買套票之類, 可以既話, 自己學下同兔兔美容, 佢地簡單既身體檢查, 真係好有用, 上次我聽你講佢地話兔兔轉糧可以直接一次過轉, 都覺得係有問題, 佢老板仲好意思話自己養左好耐兔兔, 係佢可能養左好耐, 不過, 佢都係做錯, 好心佢教下d職員先
all_loving_it 2012-8-12 08:49:55 PM
雪比ma 發表於 2012-8-12 10:06 AM
佢剩係退返美容錢比我!講到咩都唔關佢事咁!話如果我帶佢去睇獸醫係我自己哂錢,
比錢我個時仲話以後無欠我 ...

如果要再追討醫生$, 又係要同雪比落去, 單純只有一張醫生紙, 無個受害一方在場, 就算法律上都係5成立, 我個人認為今次係一個教訓, 但係我一定5會再帶兔兔落去依間野到, 佢已經有陰影, 落去一次驚一次, 佢會不安同5開心, 無論咩都好, 一切以兔兔為大

快速發帖